MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

H Jennifer Lawrence στο remake του θρυλικού “Ανατολικά της Εδέμ”

Στο remake μια από τις λίγες ταινίες που πρόλαβε να γυρίσει ο μεγάλος θρύλος του σινεμά James Dean, του Ανατολικά της Εδέμ θα πρωταγωνιστήσει η βραβευμένη με όσκαρ Jennifer Lawrence.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σκηνοθέτης του remake θα είναι ένας γνώρισμος της Jennifer Lawrence, o Garry Ross, με τον οποίο η ηθοποιός συνεργάστηκε στους “Αγώνες Πείνας” το 2012. Το έργο βασίζεται στο μυθιστόρημα του John Steinbeck, ο οποίος τελευταία πάει να ξαναγίνει της μόδας στο Hollywood, καθώς και ο Spielberg έχει στα σκαριά remake για τα “Σταφύλια της Οργής”, το πιο γνωστό μυθιστόρημα του αμερικανού συγγραφέα, το οποίο είχε κάνει ταινία ο John Ford το 1940.
1955 east of eden
Η ταινία “Ανατολικά της Εδέμ” (1955) γυρίστηκε από τον σκηνοθέτη Elia Kazan, με πρωταγωνιστή τον James Dean. Για τον James Dean αυτό οδήγησε στην υποψηφιότητα του για Όσκαρ Α αντρικού ρόλου το 1956, για την ταινία που βγήκε το 1955. Ήταν η πρώτη μεταθανάτια υποψηφιότητα για όσκαρ  από την Ακαδημία. (Ο James Dean είχε σκοτωθεί σε τροχαίο τον Σεπτέμβριο του 1955 σε ηλικία μόλις 24 ετών).

Η ταινία ήταν υποψήφια συνολικά και 4 Όσκαρ, από τα οποία κέρδισε τελικά το Όσκαρ Β γυναικείου ρόλου η Jo Van Fleet. 

Η ταινία, που σήμερα θεωρείται κλασική, τότε είχε λάβει και εγκωμιαστικές, αλλά και αρνητικές κριτικές. Άλλοι ύμνησαν την σκηνοθεσία του Kazan και την  ερμηνεία του James Dean, χαρακτηρίζοντας την και την πρώτη σπουδαία της καριέρας τους. Άλλοι πάλι θεώρησαν άνισο το έργο, ενώ κατηγόρησαν τον James Dean ότι αντέγραφε το παίξιμο του Marlon Brando

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b