MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μαθήματα Θεατρικής Γραφής και Υποκριτικής στο Επί Κολωνώ

Tο φετινό εργαστήριο της Θεατρικής Γραφής θα ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο, στο θέατρο Επί Κολωνώ.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Τι κάνουμε όταν μας πρωτοδίνουνε ένα θεατρικό κείμενο; Πώς το προσεγγίζουμε; Πώς χρησιμοποιούμε τις δυναμικές του; Πώς βρίσκουμε το θέμα του σε ποιο είδος ανήκει, τα κλειδιά του; Πώς αναδεικνύουμε τους δικούς μας χαρακτήρες;

Το εργαστήριο, όπου εισηγείται και φέτος ο Ανδρέας Φλουράκης, θα βασιστεί στη μεθοδολογία του Royal Court Theatre και του Central School of Speech and Drama του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου. Θα έχει πρακτική κατεύθυνση και θα εισάγει τρόπους εξερεύνησης και δημιουργίας θεατρικών χαρακτήρων και κειμένου. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να αναπτύξουν τη συγγραφική τους ικανότητα και να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία διαμόρφωσης σκηνών και ολοκληρωμένων έργων. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επιλεγμένο υλικό του εργαστηρίου δύναται να παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά στο θέατρο Επί Κολωνώ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα και δείγμα γραφής, έκτασης μίας σελίδας, στο email [email protected].

Χώρος διεξαγωγής μαθημάτων: θέατρο Επί Κολωνώ
Περίοδος μαθημάτων: Οκτώβριος 2013 – Μάιος 2014
Έναρξη μαθημάτων: 12 Οκτωβρίου 2013
Ημέρα & ώρα: Σάββατο 14:00 – 16:30
Δίδακτρα: 90 € ανά τέσσερις εβδομάδες

Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν εγκαίρως με την γραμματεία του θεάτρου στο τηλέφωνο 210-5138067 για κράτηση θέσεων.

Βιογραφικό 
Ο Ανδρέας Φλουράκης κατέχει μάστερ Θεατρικής Γραφής (Μ.Α. Writing for the Stage and Broadcast media) και δίπλωμα κινηματογράφου. Από 2001 έχει διδάξει τεχνικές Θεατρικής Γραφής στο Θέατρο Επί Κολωνώ, στο Θέατρο Των Αλλαγών, στο Πανεπιστήμιο Του Κάνσας (K.U.), στο Κέντρο Θεάτρου Ι.Τ.Ι. κ.α. Το 2003 διακρίνεται στον διαγωνισμό μονόπρακτων του Θεάτρου Τέχνης, το 2004 του απονέμεται η υποτροφία Fulbright, ενώ το 2008 βραβεύεται στο διεθνή Διαγωνισμό Μονοδράματος οργανωμένο από την UNESCO-Ι.Τ.Ι. και στο διαγωνισμό μονοπράκτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Θέατρο Επί Κολωνώ (2010, 2011, 2012, 2013), στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών (2013), στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης (2012), στο Εθνικό Θέατρο (Αναλόγιο 2011), στο Θέατρο Ούγκα Κλάρα (2011), στο Φεστιβάλ των Δελφών (2007), στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα (2003), στο Θέατρο του Νότου – Αμόρε (2001 2002), καθώς, και στο Royal Court Theatre (2001, 2013), Gate Theatre (2003), Tristan Bates (2009) του Λονδίνου, στο Inge Theatre (2005), Hidden Hills (2005) και στο Hotink festival (2007), στο Queens Theatre in the Park (2009) στις Η.Π.Α. κ.α. Φέτος εκπροσώπησε στην Ελλάδα στο Royal Court Theatre (THE BIG IDEA: PIIGS, Νέα έργα για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη)

Πληροφορίες:
Παράλληλα θα λειτουργήσουν και φέτος στο studio ΝΑΜΑ. Μαθήματα Υποκριτικής με την Ελένη Σκότη, Σεμινάριο Υποκριτικής σε κείμενα In Progress με την Πέπη Μοσχοβάκου, Μάθημα Υποκριτικής με βάση το κείμενο με τον Ανδρέα Φλουράκη, Μαθήματα Θεάτρου για την παιδική και νεανική ηλικία καθώς επίσης και Σεμινάριο με τίτλο Τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εμψύχωσης ομάδων με τον Τάσο Καρακύκλα.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ο Tiago Rodrigues επιστρέφει στη Στέγη με θέατρο, masterclass και συζήτηση
Cine News
Το Φαινόμενο της Σπασμένης Φλέβας: Masterclass στη Στέγη με τον Γιάννη Οικονομίδη
Εκδηλώσεις
H Miranda July στη Στέγη – Μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τον γάμο και την οικογένεια
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Τσέπη και Ψυχή: Η Pop Up Academy στο Θέατρο Coronet με μια διάλεξη για τη σχέση οικονομίας-ψυχολογίας
Εικαστικά
Αρχαίο Θέατρο Θάσου: Από την ανασκαφή στην αποκατάσταση – Διάλεξη στο πλαίσιο του Megaron Plus
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Masterclass στη Στέγη με τον Γιώργο Λάνθιμο
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Ροές: Yoga για ηθοποιούς και performers με την Ιόλη Ανδρεάδη
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Εκδηλώσεις
Ιστορίες ανθρώπων, χώρων και αντικειμένων στο Μουσείο Βορρέ: Από την παράδοση στη σύγχρονη δημιουργία
Cine News
Cinemathesis: Νέος κύκλος εργαστηρίων κινηματογράφου και φωτογραφίας
Εκδηλώσεις
Hopeart: Ανοιχτό κάλεσμα για δωρεάν εκπαίδευση καλλιτεχνών βασισμένη στη μεθοδολογία MPAS
Εικαστικά
ΕΜΣΤ: Αυλαία για τις εκθέσεις «Ελληνικός Μήνας» και «Θαλασσόκαμπος» με ένα ολοήμερο πρόγραμμα