MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Red Hulk κέρδισε το πρώτο βραβείο ταινιών μικρού μήκους στο φεστιβάλ Δράμας

Μια ταινία που περιγράφει έναν νέο που εμπλέκεται σε επεισόδιο ρατσιστικής βίας, το επίκαιρο έργο «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου, απέσπασε το «Χρυσό Διόνυσο», το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας που απονεμήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας το Σάββατο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ταινία της Ασημίνας Προέδρου βραβεύτηκε για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη ενός καίριου θέματος της ελληνικής πραγματικότητας και την άρτια κινηματογραφική του απόδοση. 

Στην υπόθεση, ο Γιώργος που μένει μόνος του στην Αθήνα, έχοντας έλλειψη αυτοπεποίθησης και αποδοχής, προσπαθεί ως «Red Hulk», γνωστός οπαδός ομάδας, να γεμίσει το κενό του. Η εμπλοκή του σ’ ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας φέρνει μπροστά του νέα αδιέξοδα και ηθικά διλήμματα…

Η γεμάτη εσωτερικό αναβρασμό και ένταση ερμηνεία του Φρίξου Προέδρου, στον ρόλο του Γιώργου, του χάρισε το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας.

Στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ το πρώτο βραβείο απέσπασε η ταινία «All Soul’s Day» της Aleksandra Terpinska από την Πολωνία, ενώ το δεύτερο βραβείο δόθηκε στην γαλλική ταινία «The Runaway», του Marlin Jean – Bernard.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b