MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
15
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oι «Μικροί Μουσικοί» του Ωδείου Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου η σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενήσει μια συναυλία του Ωδείου Αθηνών που στόχο έχει την ενίσχυση του προγράμματος υποτροφιών «Μικροί Μουσικοί».

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Το πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» σχεδιάστηκε από το Ωδείον Αθηνών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από όλη την Αττική. Αφορά παιδιά που έχουν ήδη παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής, καθώς και αρχαρίους. Στόχος των διοργανωτών είναι, μέσω του προγράμματος, να δημιουργηθεί ένας «μουσικός κουμπαράς», τον οποίο θα ενισχύσουν οικονομικά όσοι φορείς και ιδιώτες επιθυμούν να συνδράμουν τον ίδιο σκοπό.

Οι υποτροφίες θα δοθούν με βάση κριτήρια που συνδυάζουν την κλίση στη μουσική με τις ειδικές οικονομικές συνθήκες της εποχής, καλύπτοντας για κάθε μαθητή τα ετήσια δίδακτρα σε ποσοστό 50% έως 100%. Οι μικροί υπότροφοι θα επιλεγούν κατόπιν ακροάσεων που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Ωδείου Αθηνών στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2013.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Α΄μέρος:
Rossini: Εισαγωγή «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» (διάρκεια 8′)
Mozart: Κοντσέρτο για τρία πιάνα και ορχήστρα, σε φα μείζονα (διάρκεια 30′)

Β΄μέρος:
Μίκη Θεοδωράκη: Παιδικά τραγούδια (διάρκεια 10′)
Μίκη θεοδωράκη: αποσπάσματα από το μπαλέτο “Ζορμπάς” (διάρκεια 50′)

Σολίστ: Μαρία Ευστρατιάδου, Τίτος Γουβέλης, Δημήτριος Μαρίνος (πιάνο) Αγγελική Καθαρίου (μέτζο – σοπράνο)

Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών
Παιδική χορωδία Rosarte
Διεύθυνση χορωδίας: Ρόζη Μαστροσάββα
Μουσική Διεύθυνση: Νίκος Αθηναίος

Η συναυλία πραγματοποιείται με την ευγενική συμπαράσταση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και των καθηγητών και αποφοίτων του Ωδείου Αθηνών, και την στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννης Σ. Λάτσης»

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b