MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η ταινία “Να κάθεσαι και να κοιτάς” ταξιδεύει στο φεστιβάλ του Τορόντο (trailer)

Η ταινία “Να κάθεσαι και να κοιτάς” θα πάρει μέρος στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου και θα γίνει έτσι μια από τις ταινίες που φιλοδοξούν να παρουσιάσουν την πραγματικότητα στο εξωτερικό και θα θα ανοίξει το αφιερωμένο στην Αθήνα πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Την ταινία σκηνοθετεί ο Γιώργος Σερβετάς. Διαδραματίζεται, λίγο πιο μακριά από την Αθήνα, σε μια τυπική επαρχιακή Ελληνική κωμόπολη. Κεντρική ηρωίδα είναι η Αντιγόνη, μια νέα κοπέλα γύρω στα 30, η οποία έχει επιστρέψει στην πόλη όπου γεννήθηκε και φαίνεται αποφασισμένη να μείνει εκεί.

Συναντιέται με την Ελένη, μια φίλη απ’τα παλιά, πιάνει δουλειά ως καθηγήτρια αγγλικών στο τοπικό φροντιστήριο, τα φτιάχνει με τον Νίκο, ένα αγόρι σαφώς νεώτερο και ευχάριστα αφελές. Η αναζήτηση της Αντιγόνης για μια απλή ζωή στους ήσυχους δρόμους της μικρής πόλης, σύντομα αποκαλύπτεται ελαφρώς πιο μπερδεμένη απ’ό,τι είχε φανταστεί. Η Αντιγόνη, που είχε αποφασίσει μόνο να κάθεται και να κοιτά, σύντομα θα βρεθεί μπλεγμένη σε καταστάσεις που απαιτούν δράση

Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι Μαρίνα Συμεού, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Γιώργος Καφετζόπουλος, Κωνσταντίνος Σιραδάκης, Γιώργος Ζιόβας θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Τορόντο, εν αναμονή της Ελληνικής του προβολής τους επόμενους μήνες.

Εκτός από το “Να κάθεσαι και να κοιτάς” άλλες εννέα ελληνικές ταινίες θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Συγκεκριμένα:

-September της Πέννυς Παναγιωτοπούλου / Aρτι αφιχθές από τη συμμετοχή του στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι.

-Wasted Youth των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Γιαν Φόγκελ / Eπίσημο άνοιγμα του 40ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ το 2011.

J.A.C.E. του Μενέλαου Καραμαγγιώλη / Eπίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο.

Wild Duck του Γιάννη Σακαρίδη / Παγκόσμια πρεμιέρα για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Σακαρίδη.

-Miss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά / Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά φτάνει στο Τορόντο αμέσως μετά την πρώτη της παγκόσμια προβολή στο 70ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου και συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα.

-H Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά της Ελίνας Ψύκου / Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της σκηνοθέτιδος φτάνει στο Τορόντο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Forum του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου τον Φεβρουάριο που μας πέρασε και την επιλογή της ως μια από τις ταινίες του τμήματος «10 Directors to Watch» του περιοδικού Variety στο φετινό Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

-Στο Λύκο των Χριστίνας Κουτσοσπύρου και Αράν Χιουζ. Το ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ – πρώτη ταινία μεγάλου μήκους – των Χριστίνας Κουτσοσπύρου και Αράν Χιουζ που έκανε την πρεμιέρα του στο Forum του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

-Αδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου / Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Φίλιππου Τσίτου, παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν (βραβεία Ανδρικού Ρόλου και Σκηνοθεσίας) και παρουσία σε πολλά ακόμη διεθνή φεστιβάλ.

-H Κόρη του Θάνου Αναστόπουλου / Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Θάνου Αναστόπουλου που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Forum του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b