MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στροφή στην ποιότητα και τον Σαίξπηρ κάνει η Milla Jovovich

Στον Κυμβελίνο του Σαίξπηρ θα δούμε την Milla Jovovich, στο επόμενο και πιο ποιοτικό άλμα της καριέρας της. Πολλοί βέβαια προσπαθούν να ξεχάσουν την προηγούμενη συμμετοχή της σε έργο της κλασικής λογοτεχνίας, τους Τρεις σωματοφύλακες του Αλ. Δουμά το 2011, που είχε μπει πανηγυρικά στις λίστες με τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Τώρα επιστρέφει με Σαίξπηρ στην κινηματογραφική εκδοχή του Κυμβελίνου, μαζί με τον  Ethan Hawke και τον Edd Harris. Η υπόθεση του σαιξπηρικού έργου μιλάει για την ιστορία της Imogen, μιας πριγκίπισσας της οποίας ο πατέρας δεν εγκρίνει τον αγαπημένο της και τον στέλνει στον πόλεμο. Η Imogen ντύνεται σαν αγόρι (κάτι σαν την Αλίκη Βουγιουκλάκη δηλαδή σε διάφορες ταινίες, αλλά και την Gwyneth Paltrow στον “Ερωτευμένο Σαίξπηρ”) και τρέχει να βρει τον άντρα της καρδιάς της. 

Πάντως, η κινηματογραφική εκδοχή του Hawke θα είναι πιο εκμοντερνισμένη. Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της διασκευής Michael Almereyda θα δώσει μια πιο σύγχρονη διάσταση, ενός πολέμου ανάμεσα σε βρόμικους μπάτσους και μιας συμμορίας μηχανόβιων που διακινούν ναρκωτικά. 

Ο Michael Almereyda έχει ξαναδουλέψει μαζί με τον Ethan Hawke σε κινηματογραφική διασκευή σαιξπηρικού έργου και συγκεκριμένα στον Άμλετ (2000) με τον Hawke στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δανού Πρίγκιπα. Η ταινία δεν είχε ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς. Όσο για το νέο τους εγχείρημα, τον Κυμβελίνο, αυτός θα βγει στους κινηματογράφους μάλλον μέσα στο 2014.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b