MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Χαμένη ταινία του Orson Welles θα παιχτεί στους κινηματογράφους

Μία κωμωδία που σκηνοθέτησε ο Orson Welles το 1938, με τίτλο “Too Much Johnson” βρέθηκε σε μία αποθήκη σε σπίτι του Welles στην Ιταλία. Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει τους κινηματογράφους μέσα στον Οκτώβριο.

Monopoli Team

Το έργο “Too much Johnson” είχε γραφτεί από τον Orson Welles, τρία χρόνια πριν τον “Πολίτη Κέιν”, ώστε να παιχτεί στο θέατρο, αλλά τελικά δεν συνέβη αυτό.Το σενάριο γυρίστηκε σε ταινία και ήταν το ντεμπούτο του  Welles στη δημιουργία κινηματογραφικών ταινιών.

Η ταινία αγοράστηκε από εταιρεία παραγωγής στην Ιταλία, αλλά δεν προβλήθηκε ποτέ στους κινηματογράφους. Μέχρι σήμερα, το μόνο αντίτυπο που ήταν γνωστό ότι υπήρχε καταστράφηκε το 1970 στο σπίτι του Welles στη Μαδρίτη και έτσι όλοι πίστευαν ότι η ταινία είχε χαθεί. 

Το φιλμ που βρέθηκε θα αποκατασταθεί, ώστε στις 9 Οκτωβρίου να γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στο Ιταλικό κινηματογραφικό φεστιβάλ Le Giornate del Cinema Muto, το οποίο είναι αφιερωμένο στο βουβό κινηματογράφο. Ένας από τους υπεύθυνους για την αποκατάσταση της ταινίας δήλωσε “Το να κρατάς το φιλμ που είχε επιμεληθεί προσωπικά ο Orson Welles πριν από 75 χρόνια, προκαλεί ένα συναίσθημα που δεν μπορεί να περιγραφεί”.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b