MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Παρουσίαση του χορού Butoh από τον KATSURA Kan στο Κινητήρας Στούντιο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου (σύνολο 20 ώρες) ο KATSURA Kan καθοδήγησε τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου στη βασική εκπαίδευση του χορού Butoh, διερευνώντας αυτό που ονομάζει “περίεργο σώμα”, μέσω της ομαδικής παρατήρησης της καθημερινής ζωής στην οποία στηρίζει την τοποθέτηση του όσον αφορά στο Butoh ως φιλοσοφία κίνησης.Το σεμινάριο ολοκληρώνεται στις 20 Ιουλίου με παρουσίαση από τους συμμετέχοντες υλικού που θα έχει δουλευτεί κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και με μια παρουσίαση/ διάλεξη με χρήση video από τον Kan.

Monopoli Team

Το Butoh αποκαλείται ο “Σουρρεαλισμός της Σάρκας”. Παρ’όλο που ξεκίνησε ως Πειραματική Performance τις δεκαετίες 1950-1960, σήμερα θεωρείται ένα είδος σύγχρονου χορού κι ένα από τα Ιαπωνικά avant-garde κινήματα τέχνης.

Ο KATSURA Kan κατάγεται από το Κιότο και είναι ένας Master Butoh καλλιτέχνης ο οποίος συγκαταλέγεται στην πρεσβύτερη γενιά καλλιτεχνών Butoh στην Ιαπωνία. Μεταξύ 1979-1981 δούλεψε ως performer στη σημαντική ομάδα Βutoh “Byakkosha” και μετά για 20 χρόνια ταξίδεψε και διεξήγαγε έρευνα στην Ινδονησία και την Ταϋλάνδη. Το 2001, ο Kan ξεκίνησε να δουλεύει και να δημιουργεί συνεργασίες στην περιοχή των Βαλκανίων. Είναι ένας αναγνωρισμένος solo και collaborative performer (συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες και ομάδες) καθώς και χορογράφος. O Kan, παράλληλα με τις δημιουργικές του εργασίες με “κοσμοπολίτικες κουλτούρες”, έχει δουλέψει επίσης τα τελευταία 30 χρόνια με ομάδες που αποκαλεί “μειoνότητες χορευτών” σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές στην Αφρική, την Ευρώπη και τη Νοτιο-Ανατολική Ασία. Αυτή τη στιγμή, ερευνά και δουλεύει το project “Beckett BUTOH Notation” στη Γαλλία και το “Oracle & Enigma”, ένα project χορού-ορατόριο στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Kan επιμελήθηκε το Συνέδριο Σύγχρονου Χορού στο Πεκίνο το Σεπτέμβριο του 2012.

Πότε: Σάββατο 20 Ιουλίου
Ώρα: 19.00
Διάρκεια: περίπου 3 ώρες
Πού: Κινητήρας studio, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Είσοδος ελεύθερη

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 210-9248328

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
ΘΕΑΤΡΟ
Οutliers: Το νέο χορογραφικό έργο των arisandmartha στο opbo studio
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αρχάγγελος της Κρήτης: Η παράσταση για τη ζωή του Νίκου Ξυλούρη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Σταθμός Ω: Ένα νέο ελληνικό έργο του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό
Θεατρικά Νέα
A Biographical Wardrobe: Στο Onassis Ready, η Τίλντα Σουίντον αφηγείται τη ζωή της μέσα από μια εκλεκτική συλλογή ρούχων
ΘΕΑΤΡΟ
Μια Καινούργια Ομορφιά: Μια παράσταση-εγκατάσταση της Ομάδας Θεάτρου Όπερα στο Πάνω Σπίτι
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κυρά της Ρω: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Φιλίπ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Αι Γυμνισταί: Η παράσταση της Ομάδας Νοσταλγία ξανά στο Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
πολίτες β’ κατηγορίας, του Brian Friel στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Τακούνια στον Βάλτο: Η παράσταση των Χειλάκη-Δούνια στο Θερινό Λαμπέτη και σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
LuLe, της Κατερίνας Μπιλιούρη και του Βασίλη Τσιάκα στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός