MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
09
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα… στο Ηρώδειο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η παράσταση «Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα…», ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη με πρωταγωνίστρια την Μαρία Ναυπλιώτου θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Γιώργος Σμυρνής

Με αναφορά στους σπουδαιότερους σταθμούς της ζωής της, τα τραγούδια, τους θεατρικούς και κινηματογραφικούς ρόλους, στιγμιότυπα από τη μαχητική δράση και τους αγώνες της, η παράσταση χρησιμοποιεί το θέατρο, τη μουσική και το χορό όπως τα σφράγισε η ίδια, αφήνοντάς τα σαν κληρονομιά μας.

Το μουσικό σκέλος του αφιερώματος επιμελείται ο κορυφαίος συνθέτης και συνεργάτης της Μελίνας Μερκούρη Σταύρος Ξαρχάκος. Τα τραγούδια της Μελίνας ερμηνεύουν η Έλλη Πασπαλά και η Ηρώ Σαΐα.
naupliotou melina
Μέσα από τις φράσεις που είπε η Μελίνα, η Μαρία Ναυπλιώτου μας μεταφέρει τη φωνή της ψυχής της και μαζί με τον Γιάννη Στάνκογλου, μας αποκαλύπτουν πτυχές από τη ζωή μιας γυναίκας αντιφατικής, παρεξηγημένης, θαρραλέας και ελεύθερης, που αγάπησε πάνω απ’ όλα την Ελλάδα. Μέσα από πολλές συνεντεύξεις και κείμενα γραμμένα για τη Μελίνα, ο ποιητής Στρατής Πασχάλης έχει συνθέσει ένα πρωτότυπο μονόπρακτο. Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Αλμπέρτο Φάις, Χλόη Μάντζαρη, Νεφέλη Μαϊστράλη, Κώστας Συλβέστρος και ένα σύνολο δώδεκα χορευτών.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος. Την Ορχήστρα διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος. Την επιλογή και επιμέλεια στα βίντεο της παράστασης έχει η Δάφνη Τζαφέρη.

Για την παράσταση έχουν συνεργασθεί το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Πρεσπών και η ADaM Productions του Θεάτρου Badminton.

Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 15 €, 25 €, 45 €, 65 €, 90 €
Προπώληση: abcd.gr, viva.gr, 13855

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου


Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Στάνκογλου

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Λέξεις των Άλλων, του Μάνου Θηραίου για 3ο χρόνο στο Θέατρο Άβατον
ΘΕΑΤΡΟ
Δικός σου, Φραντς: Η παράσταση του Αλέξανδρου Διαμαντή ξανά στην Γερμανόφωνη Ευαγγελική Εκκλησία
ΘΕΑΤΡΟ
Ρωγμές: Η σόλο χοροθεατρική περφόρμανς της Χριστίνας Κυριαζίδη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Τόσο Όσο: Η stand-up comedy των Φουντούλη-Σπηλιόπουλου στην Ταράτσα του Λαμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Μια μικρή παρηγοριά: Πέντε διηγήματα του Ρέυμοντ Κάρβερ γίνονται παράσταση στο studio Μαυρομιχάλη
Θεατρικά Νέα
Artist Unknown – Η Ήβη ήταν εδώ: Η συγκλονιστική ιστορία της ζωγράφου Ήβης Στάγκαλη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Θαυματοποιός: Το έργο του πολυβραβευμένου Brian Friel τον Οκτώβριο στο Θέατρο Μπέλλος
Θεατρικά Νέα
Μια άλλη Θήβα: Σε ποια αθηναϊκά θέατρα θα δούμε την παράσταση το Φθινόπωρο
ΘΕΑΤΡΟ
Η Μαύρη Σαμπούκα γίνεται iconic και έρχεται στο Θέατρο Λυκαβηττού για μια μόνο παράσταση
Θεατρικά Νέα
πολίτες β’ κατηγορίας: Το φθινόπωρο επιστρέφουν στο θέατρο Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Αλλά αυτοί είστε: Η νέα παράσταση της Σοφίας Μουτίδου το φθινόπωρο στο Μικρό Παλλάς
Θεατρικά Νέα
Εθνικό: Οι «Τρωάδες» της Ελένης Ευθυμίου ξεκινούν καλοκαιρινή περιοδεία