MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πέθανε στην Ιταλία ο πρωταγωνιστής των Sopranos James Gandolfini!

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 51 ετών ο αμερικανικός ηθοποιός James Gandolfini, που είχε γίνει ιδιαιτέρως γνωστός ως πρωταγωνιστής της σειράς The Sopranos. Πιστεύεται ότι έχασε την ζωή του από καρδιακό επεισόδιο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

O Gandolfini ήταν σε ταξίδι με τον γιο του στην Ιταλία και ο θάνατος τον βρήκε ξαφνικά στην Ρώμη. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ένα ταξίδι με τον έφηβο γιο του Michael, με τον οποίο ήθελε να περάσει μαζί ποιοτικό χρόνο. Παράλληλα, θα παρακολουθούσε κι ένα ιταλικό φεστιβάλ κινηματογράφου στην Σικελία. 
0619-james-gandolfini-son-article-getty
O Gandolfini είχε γεννηθεί το 1961 στο Νιου Τζέρσεϊ. Αφού σπούδασε επικοινωνία στο πανεπιστήμιο Rutgers, πήγε στη Νέα Υόρκη δουλεύοντας αρχικά ως μπάρμαν και μετά ως μάνατζερ.

Στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1993 με την ταινία True Romance του Quentin Tarantino. Την επιτυχία γνώρισε με μια σειρά της τηλεόρασης, τους Sopranos, στην οποία έπαιζε τον συναισθηματικά διαταραγμένο μαφιόζο Tony Soprano. Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι λίγο καιρό πριν τον θάνατο του ηθοποιού η σειρά που τον έκανε πολύ γνωστό βραβεύτηκε ως η πιο καλογραμμένη σειρά της τηλεόρασης

Για τη σειρά κέρδισε τρία βραβεία Έμμυ και μία Χρυσή Σφαίρα. Αίσθηση είχε προκαλέσει στο σινεμά και ο ρόλος του ως ομοφυλόφιλου hitman στην ταινία ο Μεξικάνος με τους Brad Pitt και Julia Roberts. Μετά το φινάλε της σειράς The Sopranos το 2007, έριξε τον κύριο όγκο της δουλειάς του  στον κινηματογράφο και έπαιξε στο Loop, στο Killing Them Softly και στο Zero Dark Thirty.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b