MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Google: Mπορεί να προβλέψει ποιές ταινίες θα γίνουν μεγάλη επιτυχία!

Τα στατιστικά στοιχεία που μπορούν να βγουν από την Google search είναι πραγματικός θησαυρός για πολλούς τομείς των επιχειρήσεων και δεν θα μπορούσε να εξαιρείται η κινηματογραφική βιομηχανία. Ωστόσο, μια πιο σύνθετη στατιστικά ανάλυση τους, μπορεί να κάνει “παπάδες”. Η ίδια η εταιρεία μάλιστα ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει ποιά ταινία θα γίνει μεγάλη επιτυχία, μέσα από τις αναζητήσεις στο Google search ένα μήνα πριν την κυκλοφορία της.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Google στην μελέτη με τίτλο: “Ποσοτικοποιώντας την μαγεία των ταινιών μέσω της Google Search”  (“Quantifying Movie Magic with Google Search,”) δηλώνει πως οι αναζητήσεις των τρέιλερ των ταινιών ένα μήνα πριν βγει στις αίθουσες μία ταινία βοηθάει να προβλεφθούν τα εισιτήρια που θα κόψει το πρώτο ΠΣΚ κυκλοφορίας, που είναι και το πιο κρίσιμο για τα Box Office.

Η αναζήτηση των τρέιλερ, σε συνδυασμό με το franchise status της ταινίας και την εποχή (που έχει να κάνει με το πόσοι πηγαίνουν σινεμά ανά περίοδο) μπορεί να προβλέψει τα κέρδη του πρώτου τριημέρου κυκλοφορίας με ακρίβεια της τάξης του 94%, το οποίο είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για έναν μήνα πριν βγει η ταινία. 

Όπως τονίζει η Google, όσο περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν για μια συγκεκριμένη ταινία, τόσο καλύτερη θέση θα πάρει στο box-office του πρώτου τριημέρου της. Σύμφωνα με την μελέτη, οι marketers θα πρέπει να ψάχνουν τους αριθμούς των ερευνών πάνω σε μια ταινία στο Youtube ένα μήνα πριν την κυκλοφορία της και όχι μία εβδομάδα πριν, γιατί έτσι θα έχουν καλύτερες προβλέψεις. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b