MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Καυτή διαφήμιση με την Pamela Anderson απαγορεύτηκε ως σεξιστική στην Αγγλία (video)

Σόκαρε το ευαίσθητο κοινό της Αγγλίας μια σέξι διαφήμιση με την Pamela Anderson και άλλες αιθέριες υπάρξεις για την εταιρεία Crazy Domains. Η διαφήμιση θεωρήθηκε «σεξιστική και ταπεινωτική για τις γυναίκες».

author-image Γιώργος Σμυρνής

Αρκετοί τηλεθεατές τηλεφωνούσαν στα τηλεοπτικά δίκτυα και στις αρμόδιες τηλεοπτικές αρχές για να παραπονεθούν σχετικά με το σεξουαλικό περιεχόμενο της διαφήμισης.

Στο επίμαχο διαφημιστικό σποτ η Pamela βρίσκεται σε σύσκεψη με συνεργάτες της με αρκετά σέξι εμφάνιση και αποκαλυπτικά ντεκολτέ. Αυτή η ερωτική εικόνα κάνει  (σε συνδυασμό ίσως με την πλήξη της δουλειάς) κάνει έναν από τους άντρες εργαζομένους ονειρεύεται την ίδια μαζί με άλλες γυναικείες παρουσίες, υπαλλήλους που είναι στον ίδιο χώρο, να φοράνε μπικίνι και να καλύπτουν το σώμα τους με κρέμα. Αυτή η μετατροπή των γυναικών σε αντικείμενα του αντρικού βλέμματος, καθώς και οι ερωτικές αναφορές, έκανε την διαφήμιση να θεωρηθεί σεξιστική. 

Μετά τις αντιδράσεις από το κοινό, η βρετανική αρχή που είναι υπεύθυνη για τις διαφημίσεις, αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο σποτ δεν μπορεί να προβάλλεται πριν από τις 9 το βράδυ. Η αρχή δήλωσε ότι το σποτ δίνει την εντύπωση ότι «ένας άντρας βλέπει τις συναδέλφους του ως αντικείμενα του σεξ και τις ποθεί».

Η εταιρεία από την πλευρά της απαντάει ότι η διαφήμιση «δεν είναι πορνογραφική ή δίχως ουσία». Δηλώνει ότι η Anderson ήταν σκόπιμα ντυμένη ως επικεφαλής της επιχείρησης και οι δύο γυναίκες ήταν στημένες ως γοητευτικές, δυναμικές και γεμάτες αυτοπεποίθηση επαγγελματίες.

Αντίθετα, ο αντρικός κεντρικός χαρακτήρας προβάλλεται ως «σπασίκλας» χωρίς αυτοπεποίθηση, σύμφωνα με την εταιρεία. Οπότε, κάθε άλλο παρά υποτιμητική για τις γυναίκες είναι η καμπάνια.

Θεωρείτε ότι είναι όντως σεξιστική αυτή η διαφήμιση; Για να αποφασίσετε, δεν έχετε παρά να την δείτε.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b