MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φτιάξε τη δική σου ταινία στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Από τις 26 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου, το “Σχολείο του σινεμά” διοργανώνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εργαστήρι σινεμά. Οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν τις δυνατότητες τους στη σκηνοθεσία, την υποκριτική, την εικονοληψία, το μοντάζ και δημιουργούν την δικιά τους ταινία!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ένα μήνας εμβάθυνσης στο μαγικό κόσμο του κινηματογράφου, με έμφαση στο πρακτικό του κομμάτι, προσφέρει το Σχολείο του Σινεμά, με το Εργαστήρι του Σκηνοθεσίας, Υποκριτικής, Εικονοληψίας, Μοντάζ. Ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μάθει να κάνει τη δική του ταινία. Το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου περιλαμβάνει γύρισμα με τον κάθε συμμετέχοντα στο ρόλο του σκηνοθέτη και συνεργείο όλους τους υπόλοιπους. Όπως και βασικές αρχές της σκηνοθεσίας (γραμματική και συντακτικό του σινεμά), της κινηματογραφικής υποκριτικής, της εικονοληψίας, του μοντάζ. Σύντομη επικουρική αναφορά στις στοιχειώδεις αρχές του σεναρίου. Προβολή αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες με άξονα τα παραπάνω.

Με τον Ερρίκο Λίτση ηθοποιό του θεάτρου και του κινηματογράφου, τον Γιάννη Φώτου, διευθυντή φωτογραφίας και τον Γιάννη Καραμπίτσο σκηνοθέτη, μοντέρ και κριτικό κινηματογράφου. Μια φορά την εβδομάδα για ένα δίωρο ένας καλεσμένος σκηνοθέτης, ηθοποιός, σεναριογράφος, μια προσωπικότητα του κινηματογραφικού χώρου θα αποκαλύπτει στους συμμετέχοντες τα μυστικά της δουλειάς του.

Καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 16.30-20.30
Κόστος συμμετοχής: 180€. Μειωμένες τιμές για σπουδαστές, φοιτητές, ανέργους

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2130 159816, 6944 14 35 64

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b