MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

To “Πάρτυ” του Λουκιανού στον Κήπο του Μεγάρου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μια νοσταλγική βόλτα στο χρόνο και στο θρυλικό πάρτυ στη Βουλιαγμένη θέλει να μας πάει ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και μας καλεί σ’ ένα garden-party στις 15 Ιουνίου στον δροσερό κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

author-image

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Mε τον ίδιο στο πιάνο, την ορχήστρα και τους καλεσμένους φίλους του καλλιτέχνες και οδηγό τις ανεπανάληπτες εικόνες από το θρυλικό πάρτυ της Βουλιαγμένης όπως τις αποτύπωσε ο κινηματογραφικός φακός. Υλικά απαραίτητα για το πάρτυ του Λουκιανού: κέφι αστείρευτο, διάθεση για τραγούδι και χορό, και για όσους επιθυμούν θέσεις ‘καθημένων’, μια μικρή κουβέρτα ή ψάθα θαλάσσης που θα απλώσουν στο γρασίδι.

«Το πρώτο πάρτι ήταν στις 25 Ιουλίου του 1983. Το δεύτερο, θα γίνει στις 15 Ιουνίου του 2013 (και το τρίτο το προγραμματίζουμε για το 2043)…».

Το Πάρτυ στη Βουλιαγμένη θεωρήθηκε «το ελληνικό Woodstock» – αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση έφερε κοντά ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών, κουλτούρας και πολιτικών πεποιθήσεων – αφού σήμανε την αρχή για μια σειρά μεγάλων συναυλιών, έξω από τα όρια των γηπέδων και των θεάτρων της πόλης. Εκείνη τη βραδιά με την πανσέληνο πάνω από τη αμμουδιά, συγκεντρώθηκε μια “παρέα” από 70.000 άτομα (άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό στις 100.000) σημειώνοντας το αδιαχώρητο σε όλη την παραλιακή λεωφόρο, από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη λεωφόρο Συγγρού.

Το πρώτο υπερεπιτυχημένο beach party μιας ολόκληρης γενιάς που πέταξε από πάνω της τη σοβαροφάνεια της μεταπολίτευσης κι αφέθηκε να γλεντήσει το καλοκαίρι, το τραγούδι και τη χαρά της ζωής με τον πιο αυθόρμητο τρόπο. Ένα πάρτυ στο οποίο εμφανίστηκαν διαδοχικά – ξαφνιάζοντας το ανυποψίαστο κοινό που παραληρούσε – ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Γιώργος Νταλάρας, η Αφροδίτη Μάνου και η Μαντώ, καταφθάνοντας με ταχύπλοα σε πλωτή εξέδρα, μια φορτηγίδα φερμένη από τον ΟΛΠ, που είχε στηθεί γι’αυτό το σκοπό στα δύο μέτρα από την ακτή…

Στις 15 Ιουνίου ο Λουκιανός Κηλαηδόνης πραγματοποιεί ένα ταξίδι στο χρόνο με τη φιλοδοξία να κάνει τους παλαιότερους να νοιώσουν άγρια νιάτα του ’83 και να παρασύρει τους νεότερους στο κόσμο της αθωότητάς του. Να μεταφέρει στο σήμερα την πανηγυρική αίσθηση εκείνης της νύχτας όπου γεννήθηκε μια ελπίδα απροσδιόριστη και μια αισιοδοξία ειλικρινής. Με οδηγό το αρχειακό υλικό από την κινηματογράφηση εκείνης της βραδιάς (από τους Διαγόρα Χρονόπουλο και Ηρακλή Παπαδάκη), με την ορχήστρα και τους καλεσμένους του από το παρελθόν – και όχι μόνον -, «έκπληξη όπως και τότε», ο σπουδαίος τραγουδοποιός θα πάρει τη θέση του στο πιάνο και θα μας πάει αυτή τη μαγική βόλτα στη Βουλιαγμένη, «Στα θερινά τα σινεμά» (το ομώνυμο τραγούδι του που πρωτακούστηκε στο άλμπουμ του Είμαι ένας φτωχός και μόνος Καουμπόυ του 1978), στα απόκρυφα μπαράκια του, στις γειτονιές των κοριτσιών του, θα μας διηγηθεί την ιστορία της Ρίτας («Αχ! Ρίτα» απ’το Ψυχραιμία Παιδιά του 1979), της Μαίρης Π («Μια μέρα μιας Μαίρης» από τη Χαμηλή Πτήση του ’82), θα τραγουδήσει τον «Ύμνο των μαύρων σκυλιών» (από τα Τραγούδια για Κακά Παιδιά του ’86), θα μας χορέψει βαλς, σουίγκ και σάμπα.

Στο φετινό «garden party» του, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης υπόσχεται να χαρίσει στο κοινό μια βραδιά μνήμης, συγκίνησης, κεφιού και μουσικής. Ο ίδιος εξηγεί καλύτερα: «Πάντα για τα πάρτυ μου έψαχνα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας ή το απέραντο γρασίδι των κήπων. Πάντα ήθελα να φαίνονται όλα χαλαρά και απρόβλεπτα για να αισθάνονται όλοι σαν το σπίτι τους, όση δουλειά κι αν κρυβόταν από πίσω. Πάντα με κρατούσε στην αγκαλιά της η Αθήνα μας, οπότε νοιώθω πολύ οικεία σ’ αυτόν τον υπέροχο χώρο κι ελπίζω να σημάνει το ίδιο και για σας. Καλή μας αντάμωση».

Προπώληση εισιτηρίων: €10.
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: €12,00

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Οι συναυλίες της εβδομάδας: 10+1 μουσικές στάσεις που αξίζουν στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
20 χρόνια Back to Black: Το “μαύρο” που δεν ξεθώριασε ποτέ
Μουσικά Νέα
“15”: Οι Mechanimal κυκλοφορούν νέο δίσκο και προκαλούν το χάος
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το ΠΣΚ
Cine News
Ετεροτοπία: Ένα νέο φεστιβάλ οπτικοακουστικών και παραστατικών τεχνών στο Newman cinema
Μουσικά Νέα
Φουτουριστικά visuals και καθηλωτική techno: Τι να περιμένεις από το πολυαναμενόμενο ÆDEN Athens του Anyma
Μουσικά Νέα
Release Athens 2027: Οι Fontaines D.C. φέρνουν το “Dopamine Chamber” στην Αθήνα
Εικαστικά
Θέατρο, live ή σινεμά; 16 λόγοι για να βγεις έξω αυτό το Σαββατοκύριακο
Εκδηλώσεις
ΚΠΙΣΝ: 4η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων στη Βαμβακού Λακωνίας
Μουσικά Νέα
Η Angelika Dusk πατά REWIND στα 80s και μάς χαρίζει έναν δίσκο γεμάτο φως (video)
Μουσικά Νέα
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Carnegie Hall: Θερμή υποδοχή με μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη
Μουσικά Νέα
Release Athens 2027: Οι Judas Priest θα ταρακουνήσουν το Markopoulo Complex