MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Έρως παιδαγωγός στο κινηματοθέατρο Τριανόν

Από τις 24 Μαΐου, οι «Ανήσυχοι Θεατρίνοι» θα παρουσιάζουν κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 9 μ.μ. στο θερινό κινηματοθέατρο Τριανόν -τον τελευταίο χώρο τέχνης με ανοιγόμενη οροφή- μια παράσταση της Commedia dell’arte βασισμένη στο έργο “Έρως παιδαγωγός” του Thomas-Simon Gueullette (1683-1766), σε μετάφραση και σκηνοθεσία από την Αθηνά Κεφαλά.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Πρόκειται για μια ερωτική κωμωδία καταστάσεων, πλαισιωμένη από χορούς και τραγούδια. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Παρίσι το 1726, σε ένα μεσοαστικό σπίτι. Οι χαρακτήρες του έργου αντιστοιχούν στις φιγούρες της commedia dell’arte ενώ το ερμηνευτικό ύφος, η στυλιζαρισμένη κίνηση, τα κοστούμια και οι δερμάτινες μάσκες των ηθοποιών, ξαναζωντανεύουν το αναγεννησιακό θέατρο. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε ότι το σπάνιο είδος αυτού του θεάτρου, που παραπέμπει σαφώς στην αισθητική τής Αναγέννησης, έχει και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.

Ο Έρως παιδαγωγός έχει ως θέμα τον απελπισμένο έρωτα δύο νέων, του Κλωντ και της Φλοράνς. Ο κύριος Αλμπέρ, πατέρας του Κλωντ, απαγορεύει στο γιο του το γάμο με τη Φλοράνς, αποφασίζοντας να τον παντρέψει με ένα δεκαπεντάχρονο -πλην πλουσιότατο- κορίτσι, τη Λιζέτ. Η Φλοράνς μεταμφιέζεται σε άντρα για να διεκδικήσει τον αγαπημένο της και παρουσιάζεται στο σπίτι του ως παιδαγωγός, προκαλώντας το θαυμασμό του κυρίου Αλμπέρ αλλά και τον έρωτα της Σιλβί, αδερφής του νεαρού. Οι υπηρέτες του ερωτευμένου ζευγαριού (Arliquino – Colobina) παρεμβαίνουν διαρκώς προκαλώντας ποικίλα κωμικά δρώμενα, μέχρι την εμφάνιση της μαντάμ Προυντάνς, θείας της Φλοράνς, που δίνει τη λύση στο δράμα επιβάλλοντας ένα αίσιο τέλος.

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά) :
Τατιάνα Άρκου, Αλέξανδρος Καμαρινέας, Μαρία Μαυροματάκη, Εύη Νικολοβγένη, Νιόβη Πεπέ, Σίβη Σιδέρη,
Σπύρος Σιδέρης, Αντρέας Σκλαβουνάκος.

Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά
Μουσική-μαντολίνο: Αλέξανδρος Καμαρινέας
Πιάνο-κρουστά: Κυριακή Τσακιρίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χάρης Φλέουρας
Επιμέλεια Κοστουμιών: Χριστίνα Παρακεντέ

Εμφανίζεται σε απρόσμενο ρόλο και παίζει κρουστά: ο Νίκος Τουλιάτος
   
Διεύθυνση:
Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Αθήνα
Τηλέφωνο:
210-8215469

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Thomas-Simon Gueullette
Σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά


Παίζουν: Τατιάνα Άρκου, Αλέξανδρος Καμαρινέας, Μαρία Μαυροματάκη, Εύη Νικολοβγένη, Νιόβη Πεπέ, Σίβη Σιδέρη, Σπύρος Σιδέρης, Αντρέας Σκλαβουνάκος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b