MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ντροπή στον «ανθέλληνα» Σταύρο Θεοδωράκη!- Μας κατέστρεψε τον μύθο για τα ελληνικά πετρέλαια!

Κάποιοι κομπλεξικοί τύποι μας το παίζουν πολύ υπεράνω και νομίζουν ότι όλοι εμείς οι λοιποί Έλληνες μασάμε κουτόχορτο και τις μεγάλες αλήθειες στις οποίες πιστεύουμε, πάνε να μας τις βγάλουν θεωρίες συνωμοσίας και παραμύθια της Χαλιμάς- για να υπηρετήσουν δεν ξέρω κι εγώ ποιά ύποπτα συμφέροντα!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Μια συμμορία “ανθελλήνων” μάζεψε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή του «Πρωταγωνιστές». Σε μια εκπομπή των «Πρωταγωνιστών» για τις θεωρίες συνωμοσίας, ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος, ο επιστήμων Γιώργος Γραμματικάκης, μια ειδική επί των πετρελαίων και ένας πιλότος συνωμότησαν όλοι μαζί για να μας πείσουν ότι τα ελληνικά πετρέλαια δεν είναι τόσο πολλά, ώστε να μας ζήσουν, ότι δεν μας επισκέπτονται εξωγήινοι κι ότι δεν… μας ψεκάζουν!

Τι μας είπε αυτή η εκπομπή σχετικά με τα ελληνικά πετρέλαια; Ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε πως η Ελλάδα είναι το νέο Τέξας και πως είναι γεμάτη με πετρέλαιο, που δεν μας αφήνουν οι Αμερικάνοι να το εκμεταλλευθούμε. (Άκου τι είπαν οι άνθρωποι!) Ότι για να γίνει εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων πετρελαίου, θα περάσουν δέκα χρόνια. Κι ότι τα αναμενόμενα κοιτάσματα, περίπου φτάνουν στο σύνολό τους, την ετήσια κατανάλωση πετρελαίου που γίνεται στην Ελλάδα. Κι ότι όλα όσα διαδίδονται για τεράστιες ποσότητες, που θα λύσουν όλα τα προβλήματα της χώρας για τον αιώνα τον άπαντα είναι παραμύθια. 

Και σαν να μην έφτανε το ότι μας κατέστρεψε το όνειρο του μαύρου χρυσού, που θα μπορούσε από μόνο του να κατατάξει τον δημοσιογράφο στο πάνθεον του ανθελληνισμού, ο Θεοδωράκης προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν μας ψεκάζουν κιόλας!

Πολύς κόσμος έχει δει τις λευκές γραμμές που βγαίνουν από τους κινητήρες των τζετ. Εγώ πάντως, το έβλεπα πολύ πριν την κρίση, ιδίως στους κινητήρες των πολεμικών αεροσκαφών. Με την κρίση, καλλιεργήθηκε η θεωρία ότι αυτές οι λευκές γραμμές είναι αέρια, τα οποία κάποιοι κακοί ψεκάζουν στον ελληνικό λαό, για να μην αντιδρά στις συνέπειες της κρίσης. Μάλιστα, το θέμα έγινε κι ερώτηση στην Βουλή. Τόσο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Ανατολάκης, όσο και ο πολύς Μάκης Βορίδης κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή για το φαινόμενο, εκτιμώντας ότι μας «ψεκάζουν». Η αεροπορία απάντησε ότι αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο, καθώς τα καύσιμα που βγάζουν οι κινητήρες των τζετ από τα 28 χιλιάδες πόδια και πάνω στερεοποιούνται δημιουργώντας αυτό που λέγεται «λευκές ουρές».   

Βέβαια, ο Βορίδης ρωτούσε αν μας ψεκάζουν το 2010, όταν ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ. Τώρα που μεταπήδησε στην ΝΔ τον έχει κάνει γαργάρα τον ψεκασμό. Αντίθετα, στο θέμα επανήλθε πρόσφατα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Φαίνεται ότι η θεωρία του ψεκασμού έλκει ιδιαίτερα τους οπαδούς της ελληνικής ακροδεξιάς. Μόνο που ένα πράγμα δεν κολλάει με την εμμονή τους: Από τότε που υποτίθεται μας ψεκάζουν, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής έχουν εκτιναχθεί. Δεν ξέρω αν τους συμφέρει τελικά να καλλιεργούν την θεωρία του ψεκασμού.

Σε πιο διεθνές επίπεδο κινήθηκε ο γνωστός φυσικός Γιώργος Γραμματικάκης, ο οποίος διέψευσε άλλες πολύ ενδιαφέρουσες θεωρίες, περί επισκέψεων εξωγήινων, αλλά κι αυτήν που λέει ότι οι Αμερικάνοι δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο φεγγάρι. Μάλλον, είναι όργανο των Αμερικανών ο άνθρωπος αυτός. Επίσης, ο ίδιος ο Θεοδωράκης είχε το θράσος να κατηγορήσει τους συναδέλφους του δημοσιογράφους για… λαϊκισμό. Άκουσον –άκουσον!

Τι να πει κανείς για μια τέτοια «ανθελληνική» υστερία σε ένα ελληνικό κανάλι; Ντροπή σου Σταύρο Θεοδωράκη, που μας καταστρέφεις τα τόσο ωραία και βολικά παραμύθια μας! Θα έπρεπε να ακούσεις την συμβουλή του –κατά τα άλλα, εξίσου «ανθέλληνα» Αντώνη Πανούτσου: «Ποτέ μην αφήνεις τα γεγονότα να καταστρέψουν μια ωραία ιστορία!»

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b