MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Με τον Υπέροχο Γκάτσμπυ ξεκίνησε το Φεστιβάλ των Καννών

Λάμψη αστέρων, χλιδή, γοητεία και η αφρόκρεμα της κινηματογραφικής τέχνης στο Φεστιβάλ των Καννών. Τι πιο ταιριαστό για να ξεκινήσει το φετινό διάσημο φεστιβάλ από την λαμπερή ταινία ο Υπέροχος Γκάτσμπυ του Buz Lurman με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio.

author-image Γιώργος Σμυρνής

leonardo dicaprioΣτο πλευρό του Leo βρίσκεται  η Αγγλίδα ηθοποιός Carey Mulligan. Οι δυο τους έκαναν την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί των Καννών, για την προβολή της ταινίας τους, τραβώντας τα φλας των φωτογράφων

Παρά την βροχή, το κοινό του Φεστιβάλ των Καννών δεν αποθαρρύνθηκε και πήγε κατά χιλιάδες να δει τα αστέρια της ταινίας, αλλά και την ίδια την ταινία. Στο κόκκινο χαλί των Καννών υπήρξαν κι εντυπωσιακά χάπενινγκ, όπως μια ομάδα από χορεύτριες εποχής 1920 βγήκε από ένα αυτοκίνητο της ίδιας περιόδου. Οι χορεύτριες χόρεψαν πάνω στο κόκκινο χαλί, για να υποδεχθούν το κοινό.  

Η προβολή της ταινίας στο Palais έγινε σε 3D. Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε μια εποχή χλιδής, το 1922, για την Αμερική. Ο Nick Carraway (Tobey Maguire) εντυπωσιάζεται από τη μυστηριώδη ζωή και το πλούσιο λάιφσταϊλ του γέιτονά του, Jay Gatsby. Ο Nick εισάγεται στον κόσμο του Γκάτσμπυ και γνωρίζει τον κύκλο του. Γρήγορα θα γίνει μάρτυρας της εμμονής και της τραγωδίας.

Με αυτήν την ταινία έγινε η έναρξη του Φεστιβάλ των Καννών, που θα ολοκληρωθεί στις 26 Μαΐου, για να μάθουμε ποιές ταινίες θα βραβευθούν στο διάσημο αυτό φεστιβάλ. Φέτος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ είναι ο μεγάλος σκηνοθέτης Steven Spielberg

Ήδη λαμπεροί αστέρες έχουν κάνει την παρουσία τους στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ, όπως η Nicole Kidman, η Julianne Moore, το μοντέλο από την Μεγάλη Βρετανία Cara Delevingne.

 
 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b