MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Συνάντηση στήριξης με τον Julian Assange από τον Oliver Stone

Ένας από τους πιο πολιτικοποιημένους σκηνοθέτες στην ιστορία του Hollywood και του κινηματογράφου γενικότερα, ο Oliver Stone, δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση για το θέμα της καταδίωξης του εκδότη των Wikileaks Julian Assange.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο σκηνοθέτης του Platoon συναντήθηκε με τον εκδότη του Wikileaks στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, στην οποία έχει καταφύγει, προκειμένου να αποφύγει τις διώξεις εις βάρος του από την Σουηδία για σεξουαλική επίθεση. Ο Oliver Stone δήλωσε στην σελίδα του στο Twitter ότι ήταν μια ελπιδοφόρα συνάντηση, αλλά τον στενοχώρησε το γεγονός ότι ο Assange δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει έξω από την πόρτα. Επίσης, όπως είπε ο σκηνοθέτης, ο Assange ζει σε έναν περιορισμένο χώρο με μεγάλη απλότητα και πειθαρχία. 

Παράλληλα, ο Oliver Stone επιτέθηκε σε διάφορες ταινίες και ντοκιμαντέρ, τα οποία βγαίνουν αυτήν την περίοδο εις βάρος του Assange και των Wilileaks. Κατηγόρησε ακόμα την αμερικανική κυβέρνηση, για το θέμα Assange, ενώ υποστήριξε πως ο Αυστραλός εκδότης και ακιτιβιστής “έκανε πολλά για την ελευθερία του λόγου και τώρα έχει γίνει θύμα από τους καταχραστές αυτής της ιδέας.”

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b