MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Μαρία Φαραντούρη στο Metropolitan Museum Of Art της Ν. Υόρκης για τα γενέθλια του Charles Lloyd

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στις 15 Μαρτίου η Μαρία Φαραντούρη συναντά τον Charles Lloyd στο Metropolitan Museum of Art της Νέα Υόρκης με αφορμή τον εορτασμό των 75 χρόνων του κορυφαίου σαξοφωνίστα σε ένα πρόγραμμα με μουσική και τραγούδια. Μαζί τους το Κουαρτέτο του με τους εξαίρετους Jason Moran στο πιάνο, Reuben Rogers στο μπάσο και Eric Harland στα ντραμς. Ο Charles Lloyd επέλεξε να τον συντροφεύσει η Μαρία Φαραντούρη σε αυτή τη σημαντική στιγμή, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την ελληνική μουσική αλλά και την Ελλάδα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο το 2010 όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η «ελληνική σουίτα» ήταν η αρχή της επιτυχημένης συνεργασίας τους. Ακολούθησε η δισκογραφική έκδοσή της το 2012 από την ECM με τον τίτλο Athens Concert που τιμήθηκε με το Βραβείο Γερμανών Κριτικών Δισκογραφίας 2011 και κατόπιν συναυλίες σε όλο τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία και διθυραμβικές κριτικές.

Ο θρύλος της τζαζ και η κορυφαία ερμηνεύτρια καταργώντας μουσικά σύνορα, παρουσιάζουν εκτός από τις συνθέσεις του Lloyd και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια καθώς και τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, Ε. Καραΐνδρου και Ν. Κηπουργού . Μαζί τους στην πολίτικη λύρα θα είναι ο Σωκράτης Σινόπουλος.

Η συναυλία αυτή, που προστίθεται στη αλυσίδα των κοινών εμφανίσεων που ξεκίνησαν την προηγούμενη χρονιά, αποτελεί κάθε φορά ένα μοναδικό γεγονός που αποθεώνεται από την κριτική σε όλο τον κόσμο. Η μοναδική χημεία μεταξύ τους διαμορφώνει επάνω στη σκηνή μια απαράμιλλη δυναμική, αναδεικνύοντας την ιδιαιτερότητα του ρεπερτορίου τους καθώς και όλη την ευαισθησία του εγχειρήματός τους, παραδίδοντας στο κοινό ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Εκτός από τη Νέα Υόρκη η Μαρία Φαραντούρη και ο Charles Lloyd θα πραγματοποιήσουν επίσης εμφανίσεις στην Ουάσιγκτον (Kennedy Center στις 22.03.2013 και με τη συμμετοχή του μοναδικού Zakir Hussain) και προηγουμένως στο New Jersey (Πανεπιστήμιο Princeton στις 13.03.2013) ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη (17.04.2013, Bέλγιο – Γάνδη, De Bijloke, 20.04.2013, Γαλλία – Γκρενόμπλ, Φεστιβάλ Τζαζ, 28.04.2013, Μεγάλη Βρετανία – Λονδίνο, Barbican Hall).

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Όπερα, θέατρο, συναρπαστικές μουσικές συναντήσεις: Όσα θα δούμε τη σεζόν 2026-2027 στο Θέατρο Ολύμπια
Photo Stories
Μετράμε αντίστροφα για το Αγοραφοβικό Φεστιβάλ μέσα από 10+1 κλικς από τις πρόβες
Μουσικά Νέα
«Καρδιά μου κράτα»: Η Πολυξένη Καράκογλου ερμηνεύει Ναταλία Γερμανού – Alex Sid
Μουσικά Νέα
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ανοίγει τη νέα σεζόν στο Μέγαρο και τιμά το Έτος Μπετόβεν
Μουσικά Νέα
Chico Pinheiro: Ο κιθαρίστας που φέρνει τη σύγχρονη βραζιλιάνικη jazz στο Half Note
Επίκαιρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία
Μουσικά Νέα
«Κάτι σου λείπει (βόμβος νο2)»: Pan Pan και Καλλιόπη Μητρόπουλου επιστρέφουν με άλλο ένα κομμάτι που θα ακούμε ξανά και ξανά
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Αυλαία στο Φεστιβάλ Λίμνης με χορό, τζαζ και Μίκη Θεοδωράκη
Μουσικά Νέα
Για μία βραδιά, το Borderline Festival καταλαμβάνει (ξανά) το Onassis Ready
Μουσικά Νέα
Από Σαββόπουλο μέχρι Μάλαμα: Όταν ο Γιώργος Μαζωνάκης ερμήνευε κομμάτια που αγάπησε
Μουσικά Νέα
Γιώργος Μαζωνάκης: Τα τραγούδια που του αφιέρωσαν Κότσιρας, Μάλαμας, Βελεσιώτου επι σκηνής
Μουσικά Νέα
«Ο Γιώργος είχε κάτι που δεν διδάσκεται. Είχε προσωπικότητα»: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Μαζωνάκη