MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
02
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Μαρία Φαραντούρη στο Metropolitan Museum Of Art της Ν. Υόρκης για τα γενέθλια του Charles Lloyd

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στις 15 Μαρτίου η Μαρία Φαραντούρη συναντά τον Charles Lloyd στο Metropolitan Museum of Art της Νέα Υόρκης με αφορμή τον εορτασμό των 75 χρόνων του κορυφαίου σαξοφωνίστα σε ένα πρόγραμμα με μουσική και τραγούδια. Μαζί τους το Κουαρτέτο του με τους εξαίρετους Jason Moran στο πιάνο, Reuben Rogers στο μπάσο και Eric Harland στα ντραμς. Ο Charles Lloyd επέλεξε να τον συντροφεύσει η Μαρία Φαραντούρη σε αυτή τη σημαντική στιγμή, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την ελληνική μουσική αλλά και την Ελλάδα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο το 2010 όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η «ελληνική σουίτα» ήταν η αρχή της επιτυχημένης συνεργασίας τους. Ακολούθησε η δισκογραφική έκδοσή της το 2012 από την ECM με τον τίτλο Athens Concert που τιμήθηκε με το Βραβείο Γερμανών Κριτικών Δισκογραφίας 2011 και κατόπιν συναυλίες σε όλο τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία και διθυραμβικές κριτικές.

Ο θρύλος της τζαζ και η κορυφαία ερμηνεύτρια καταργώντας μουσικά σύνορα, παρουσιάζουν εκτός από τις συνθέσεις του Lloyd και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια καθώς και τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, Ε. Καραΐνδρου και Ν. Κηπουργού . Μαζί τους στην πολίτικη λύρα θα είναι ο Σωκράτης Σινόπουλος.

Η συναυλία αυτή, που προστίθεται στη αλυσίδα των κοινών εμφανίσεων που ξεκίνησαν την προηγούμενη χρονιά, αποτελεί κάθε φορά ένα μοναδικό γεγονός που αποθεώνεται από την κριτική σε όλο τον κόσμο. Η μοναδική χημεία μεταξύ τους διαμορφώνει επάνω στη σκηνή μια απαράμιλλη δυναμική, αναδεικνύοντας την ιδιαιτερότητα του ρεπερτορίου τους καθώς και όλη την ευαισθησία του εγχειρήματός τους, παραδίδοντας στο κοινό ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

Εκτός από τη Νέα Υόρκη η Μαρία Φαραντούρη και ο Charles Lloyd θα πραγματοποιήσουν επίσης εμφανίσεις στην Ουάσιγκτον (Kennedy Center στις 22.03.2013 και με τη συμμετοχή του μοναδικού Zakir Hussain) και προηγουμένως στο New Jersey (Πανεπιστήμιο Princeton στις 13.03.2013) ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη (17.04.2013, Bέλγιο – Γάνδη, De Bijloke, 20.04.2013, Γαλλία – Γκρενόμπλ, Φεστιβάλ Τζαζ, 28.04.2013, Μεγάλη Βρετανία – Λονδίνο, Barbican Hall).

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Kalami Festival 2026: Σκιαδαρέσες, aggelina και Billie Kark στη Νάξο
Μουσικά Νέα
Το Φεστιβάλ Στρογγύλη συνεχίζει για 9η χρονιά στην Σαντορίνη με πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα
Εκδηλώσεις
Το 3ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας επιστρέφει ως ζωντανή σκηνή πνευματικής και λαϊκής ιστορίας
Μουσικά Νέα
6ο Kournos Music Festival στη Λήμνο: Το αναλυτικό πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Δύο νέες διεθνείς δισκογραφικές κυκλοφορίες του Γιώργου Κουμεντάκη
Μουσικά Νέα
Η Marseaux κυκλοφόρησε το music video του viral «Γρανίτα Λεμόνι»
Μουσικά Νέα
Μέγαρο: Έρχεται το Φεστιβάλ της Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια, με δωρεάν είσοδο
Μουσικά Νέα
14ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων: Κορυφαίοι σολίστ και σπουδαία έργα σε «Διαλόγους μέσα στον χρόνο»
Μουσικά Νέα
Sani Festival: Δήμητρα Γαλάνη και Ελένη Τσαλιγοπούλου σε μια μουσική συνάντηση γεμάτη μνήμες
Μουσικά Νέα
Οι BTS είπαν “όχι” στα Grammys: Μήπως η εκπροσώπηση γίνεται τελικά διαχωρισμός;
Μουσικά Νέα
Νεκρός στο Παρίσι εντοπίστηκε ο Γάλλος DJ Kavinsky
Μουσικά Νέα
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Ο Γιάννης Κότσιρας τραγουδά με ελεύθερη είσοδο στην παραλία του Μαντουδίου