MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κάνει τους κομπιούτερ να σκέφτονται ο Johnny Depp

Δυναμικό come back κάνει ο Johnny Depp, καθώς επιβεβαιώνεται η συμμετοχή του σε δύο ταινίες. Στην μία θα παίζει τον gangster (άλλωστε στο παρελθόν έχει παίξει τον ληστή) και στην άλλη θα είναι ένας επιστήμονας, μέλος ερευνητικής ομάδας για να φτιάξει έναν σκεφτόμενο υπολογιστή.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Κατ’ αρχάς ο Johnny Depp θα παίιξει τον θρυλικό γκάνγκστερ James “Whitey” Bulger στην ταινία του Barry Levinson “Black Mass“. Η ταινία έιναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και λέει πώς ο γκάνγκστερ κυριάρχησε στον υπόκοσμο της Βοστώνης στην δεκαετία του 80. Ο Jez Butterworth υπογράφει το σενάριο, το οποίο βασίζεται στο βιβλίο “Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob” (Η αληθινή ιστορία για την ανίερη συμμαχία ανάμεσα στο FBI και την ιρλανδική μαφία) δύο δημοσιογράφων, του Dick Lehr και του Gerald O’Neill.

iron-man-3-rebecca-hall
Η άλλη ταινία στην οποία επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του διάσημου σταρ ονομάζεται Transcendence (Υπεροχή).  Αυτό δεν αναφέρεται στον αληθινό κόσμο, αλλά στον ψηφιακό και θα είναι ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας.

Στην ταινία μαζί με τον Depp θα πρωταγωνιστούν η Emily Blunt, η Rebecca Hall (φώτο) και η Rooney Mara. Το σενάριο έχει γράψει ο Jack Paglen και την σκηνοθεσία ο συνεργάτης, ως υπεύθυνος φωτογραφίας του Christopher Nolan, ο οποίος τώρα κάνει το επόμενο μεγάλο του βήμα ως σκηνοθέτης, ο Wally Phister.

Η υπόθεση της ταινίας θα αναφέρεται σε κάποια ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι ερευνούν την θεωρία της τεχνολογικής μοναδικότητας και την δημιουργία ενός υπολογιστή που θα σκέφτεται μόνος του.

Αυτό από μόνο του ακούγεται αρκετά τρομακτικό. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ως τον πλέον τρομακτικό κακό της ιστορίας του κινηματογράφου τον Hal του Stanley Kubrick στην Οδύσσεια του Διαστήματος. Αυτός ήταν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που απέκτησε κάποια στιγμή αυτοσυνείδηση κι αποφάσισε να εξοντώσει όλα τα μέλη του πληρώματος ενός διαστημοπλοίου. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b