MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απίστευτο! O Λίνκολν του Spielberg κήρυξε εκτός νόμου την δουλεία στο Μισισιπί!

Ο Αβραάμ Λίνκολν πέρασε στην αμερικανική και την παγκόσμια ιστορία ως ο πρόεδρος που κέρδισε τον εμφύλιο για τους Βόρειους, αλλά και αυτός που κατάργησε την δουλεία. Ωστόσο, χρειάστηκε να βγει η ταινία Λίνκολν 148 χρόνια από τον θάνατό του, για να κηρυχθεί παράνομη η δουλεία σε μια πολιτεία στην Αμερική- την πολιτεία του Μισισιπί.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η υποψήφια για 12 όσκαρ ταινία του Spielberg και η απήχηση που είχε στο αμερικανικό κοινό ήταν η αιτία για να αντιληφθούν οι νομοθέτες της πολιτείας του Μισισιπί πως έχουν αφήσει νόμιμη την δουλεία στην πολιτεία τους. Φυσικά, αυτό το δικαίωμα δεν εφαρμοζόταν από κανέναν.

Το περίεργο αυτό γεγονός οφειλόταν σε κάποιο λάθος. Το ψήφισμα της πολιτείας του Μισισιπί, που επικύρωνε την περίφημη επικύρωση της 13ης τροπολογίας, με την οποία καταργήθηκε η δουλεία στην Αμερική, δεν πέρασε στα αμερικανικά αρχεία για άγνωστους λόγους. Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό με την μεγάλη απήχηση που είχε η ταινία του Spielberg και οι ιθύνοντες της πολιτείας έσπευσαν να διορθώσουν μια γκάφα που κρατούσε σχεδόν 150 χρόνια.

Και ιδού! Η δουλεία κηρύχθηκε επίσημα παράνομη και στην πολιτεία του Μισισιπί, το έτος 2013! Δόξα και τιμή στον Λίνκολν και στον Daniel Day-Lewis!

 
 
 
 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b