MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διεθνής διάκριση της Δραματικής Σχολής του Εθνικού

Η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και η Δήμητρα Βλαγκοπούλου διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό νέων ηθοποιών που οργάνωσε η Ακαδημία Σίλβιο ντ’Αμίκο της Ρώμης (Premio delle Arti 2012). Στον διαγωνισμό πήραν μέρος δεκαεπτά νέοι ηθοποιοί από κορυφαίες Εθνικές Δραματικές Σχολές, Ακαδημίες και Κονσερβατόρια διαφόρων χωρών της Ευρώπης. Η δικιά μας Δήμητρα Βλαγκοπούλου, αριστούχα απόφοιτος του Ιουνίου 2012, τιμήθηκε με τον πρώτο έπαινο της κριτικής επιτροπής με πρόεδρο την ηθοποιό Βίρνα Λίζι.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου παρουσίασε μια σύνθεση από τον ρόλο της Κασσάνδρας στον Αγαμέμνονα της Ορέστειας του Αισχύλου χρησιμοποιώντας ελεύθερα υλικό από τα τρία χρόνια μαθητείας της στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Στην προετοιμασία της είχε τη βοήθεια της καθηγήτριας της Φιλαρέτης Κομνηνού και του Βίκτωρα Αρδίττη, υπεύθυνου σπουδών της Σχολής.

Η διοργάνωση και η συμμετοχή της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έγινε στο πλαίσιο του δικτύου Ε:UTAS (Ευρώπη: Ένωση Θεατρικών Ακαδημιών και Σχολών) στο οποίο η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου έχει ενταχθεί τα τελευταία χρόνια.

Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου αυτήν την περίοδο παίζει στην παράσταση Ulrike στο Bios σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση.

 
 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b