MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Έχω σκοτώσει Ταλιμπάν” λέει ο πρίγκιπας Χάρι

Την εικόνα του βασιλικού ήρωα, που σκοτώνει τρομοκράτες μέσα από το απάτσι του προσπαθεί να καλλιεργήσει ο πρίγκιπας Χάρι, σε μια προσπάθεια ίσως να βελτιώσει την εικόνα του, μετά το σκάνδαλο με τις γυμνές φωτογραφίες του το Καλοκαίρι.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σε αποσπάσματα της συνέντευξης του πρίγκιπα που μεταδόθηκαν από το BBC, ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ο μόνος λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι για να προστατεύουμε τους άνδρες. Αν υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν κάτι κακό στους άνδρες μας, τότε θα τους βγάλουμε έξω από το παιχνίδι.”

Εξήγησε ότι όταν πλήττονται θέσεις των Ταλιμπάν «αφαιρούμε μια ζωή για να σώσουμε μια ζωή», συμπληρώνοντας ότι όσο ήταν στο Αφγανιστάν, ο στρατός δρούσε περισσότερο αποτρεπτικά, παρά επιθετικά. Ο Χάρι έμεινε 20 εβδομάδες στο Αφγανιστάν και ήταν συγκυβερνήτης- πυροβολητής σε μαχητικό ελικόπτερο Απάτσι. Ρόλος του ήταν να βάλει εναντίον θέσεων των εχθρών και να προστατεύει ιατρικά ελικόπτερα, που πήγαιναν να παραλάβουν τραυματίες.

ΤΟ PLAYSTATION ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΙΛΟΤΟ!

Στην συνέντευξή του δήλωσε ακόμα ότι είναι πολύ καλός στο Playstation κι έτσι ήθελε να κάνει κάτι χρήσιμο με τους αντίχειρές του. Κι αυτό είναι μάλλον να σκοτώνει Ταλιμπάν από το Απάτσι του. Και τόνισε ακόμα ότι ο αδερφός του, ο Γουίλιαμ, τον ζηλεύει που πολεμάει από το Απάτσι.

Αυτή η πολεμόχαρη πλευρά του πρίγκιπα χαιρετίζεται ως κάτι σπουδαίο και ηρωικό, από συντηρητικά περιοδικά, όπως η Sun. Είναι μια προσπάθεια βελτίωσης του βασιλικού προφίλ του πρίγκιπα στην κοινή γνώμη, δείχνοντας ότι υφίσταται τους κινδύνους που υφίστανται και άλλοι Άγγλοι στρατιώτες στην περιοχή.

Το να συγκρίνεις μια πολεμική σύγκρουση με ένα παιχνίδι playstation, πάντως, δείχνει πόσο εύκολο και τελείως ψυχρό είναι για έναν πιλότο ενός προηγμένου μαχητικού να εξοντώνει τους εχθρούς του. Σίγουρα, οι Αμερικάνοι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής που θα τα βλέπουν αυτά, θα λένε: “Ορίστε! Ο πρίγκιπας Χάρι καμαρώνει που πιλοτάρει ολόκληρο απάτσι και πυροβολάει με αυτό κι εμένα πάνε να μου απαγορέψουν να έχω πολυβόλο.” Από την άλλη, βέβαια, ο Χάρι λέει ότι το Playstation τον έκανε καλύτερο πιλότο. Δεν ξέρω αν αυτή η δήλωση αρέσει στους αμερικανούς υπέρμαχους της οπλοκατοχής, που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να απαγορευτούν τα όπλα, αλλά τα video games, επειδή είναι πολύ βίαια.

Γιώργος Σμυρνής


 
 
 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b