MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
26
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παραδίδει το γαλλικό διαβατήριο και φεύγει για Βέλγιο ο Depardieu

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με τσαμπουκά αντιδρά ο Gerard Depardieu στις καταγγελίες ότι φεύγει στο Βέλγιο, για να γλιτώσει την βαριά φορολογία που η γαλλική κυβέρνηση υποβάλλει στα ανώτερα εισοδήματα. Ο ηθοποιός, ο οποίος είναι σίγουρα ένας από τους διασημότερους της Γαλλίας σε διεθνές επίπεδο, θα ζητήσει άδεια παραμονής στο Βέλγιο, ενώ παραδίδει το διαβατήριό του και την κάρτα κοινωνικής ασφάλισης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

«Η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο τιμωρούνται σήμερα στην πατρίδα μου» δηλώνει ο Depardieu, θεωρώντας τιμωρία το να πληρώνει κανείς φόρους. Ο Depardieu αγόρασε πρόσφατα ένα σπίτι σε βελγικό χωριό κι έβαλε προς πώληση το σπίτι του στο Παρίσι.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Marc Ayrault (Ζαν Μαρκ-Ερό) χαρακτήρισε θλιβερή και μη πατριωτική τη συμπεριφορά του σε μια περίοδο που οι Γάλλοι καλούνται να πληρώσουν υψηλότερους φόρους για να μειωθεί το δημόσιο χρέος.

«Φεύγω γιατί πιστεύετε ότι η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο, ο,τιδήποτε διαφορετικό, πρέπει να τιμωρηθεί» απαντάει ο Depardieu σε επιστολή του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche. Ο ηθοποιός υπογραμμίζει ότι έχει πληρώσει συνολικά φόρους 145 εκατομμυρίων ευρώ από τότε που άρχισε να εργάζεται ως τυπογράφος στην ηλικία των 14 ετών, ενώ υποστηρίζει ότι από όλους όσοι έφυγαν για τον ίδιο λόγο από τη Γαλλία «κανένας δεν έχει δεχθεί τόσες προσβολές όσο ο ίδιος».

«Δεν έχω πλέον κάποιο λόγο για να μείνω εδώ. Θα συνεχίσω να αγαπώ τους Γάλλους και αυτό το κοινό με το οποίο έχω μοιραστεί τόσες συγκινήσεις» προσθέτει. «Ποιος είστε εσείς που θα με κρίνετε; Σας ερωτώ κ. Ερό, πρωθυπουργέ του κ. Ολάντ; Παρά τις καταχρήσεις, την όρεξη και την αγάπη μου για τη ζωή, παραμένω ένας ελεύθερος άνθρωπος» καταλήγει στην επιστολή του ο Gerard Depardieu.

Ο ηθοποιός είναι αρκετά πλούσιος, για να απολαμβάνει τέτοιες ελευθερίες, όπως το να φεύγει από μία χώρα και να πηγαίνει σε μία, με σκοπό να πληρώνει λιγότερους φόρους. Αυτό είναι μια δυνατότητα που την έχουν οι πάρα πολύ πλούσιοι και δεν είναι κάτι καινούριο. Ίσως όμως λόγω της διασημότητας του ηθοποιού και του γεγονότος ότι αποτελεί είδωλο και πρότυπο για την κοινή γνώμη, να τον έκανε στόχο της κυβερνητικής πλευράς, που θέλει να αυξήσει τα έσοδα από φόρους στα ανώτερα εισοδήματα. Έτσι κι αλλιώς, ο Depardieu ήταν με τον Sarkozy στις τελευταίες εκλογές.

 
 
 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Το American Horror Story επέστρεψε με all-star reunion και ξέρουμε τι θα δεις αυτό το ΣΚ
Cine News
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος και αφιέρωμα στον Νίκο Γραμματικό
Cine News
MagentaTV: Νέα σεζόν με κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, νέες πρωτότυπες παραγωγές, blockbusters και πολυαναμενόμενες σειρές
Cine News
4 ημέρες γεμάτες σινεμά στη Σάμο: Όσα θα δούμε στο 4o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Μεσογειακοί Διάλογοι»
Cine News
«Do You Love Me»: 70 χρόνια Βηρυτός μέσα από ένα καθηλωτικό κινηματογραφικό ταξίδι στη Στέγη
Cine News
Carte blanche στον Λάνθιμο, πρεμιέρες, μεγάλα αφιερώματα: Όλοι οι λόγοι που ανυπομονούμε για τις “Νύχτες Πρεμιέρας”
Cine News
5+1 ταινίες που πρέπει να δεις αν σου άρεσε το καθηλωτικό Fjord
Cine News
Η ΔΕΗ Χρυσός Χορηγός στις «Νύχτες Πρεμιέρας»
Cine News
NAZA: Το ντοκιμαντέρ που συγκλόνισε τη Βενετία, σε πανελλήνια Α’ προβολή στις Νύχτες Πρεμιέρας
Cine News
Κάμπινγκ: Όλα όσα ξέρουμε για την κωμωδία που θα βλέπεις όλη τη νέα σεζόν
Cine News
Ριφιφί: Όλοι οι λόγοι που θα (ξανά) δούμε τη σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια
Cine News
Zendaya παντού: Τι συμβαίνει και βλέπουμε τους ίδιους ηθοποιούς ξανά και ξανά;