MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παραδίδει το γαλλικό διαβατήριο και φεύγει για Βέλγιο ο Depardieu

Με τσαμπουκά αντιδρά ο Gerard Depardieu στις καταγγελίες ότι φεύγει στο Βέλγιο, για να γλιτώσει την βαριά φορολογία που η γαλλική κυβέρνηση υποβάλλει στα ανώτερα εισοδήματα. Ο ηθοποιός, ο οποίος είναι σίγουρα ένας από τους διασημότερους της Γαλλίας σε διεθνές επίπεδο, θα ζητήσει άδεια παραμονής στο Βέλγιο, ενώ παραδίδει το διαβατήριό του και την κάρτα κοινωνικής ασφάλισης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

«Η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο τιμωρούνται σήμερα στην πατρίδα μου» δηλώνει ο Depardieu, θεωρώντας τιμωρία το να πληρώνει κανείς φόρους. Ο Depardieu αγόρασε πρόσφατα ένα σπίτι σε βελγικό χωριό κι έβαλε προς πώληση το σπίτι του στο Παρίσι.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Marc Ayrault (Ζαν Μαρκ-Ερό) χαρακτήρισε θλιβερή και μη πατριωτική τη συμπεριφορά του σε μια περίοδο που οι Γάλλοι καλούνται να πληρώσουν υψηλότερους φόρους για να μειωθεί το δημόσιο χρέος.

«Φεύγω γιατί πιστεύετε ότι η επιτυχία, η δημιουργία και το ταλέντο, ο,τιδήποτε διαφορετικό, πρέπει να τιμωρηθεί» απαντάει ο Depardieu σε επιστολή του στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche. Ο ηθοποιός υπογραμμίζει ότι έχει πληρώσει συνολικά φόρους 145 εκατομμυρίων ευρώ από τότε που άρχισε να εργάζεται ως τυπογράφος στην ηλικία των 14 ετών, ενώ υποστηρίζει ότι από όλους όσοι έφυγαν για τον ίδιο λόγο από τη Γαλλία «κανένας δεν έχει δεχθεί τόσες προσβολές όσο ο ίδιος».

«Δεν έχω πλέον κάποιο λόγο για να μείνω εδώ. Θα συνεχίσω να αγαπώ τους Γάλλους και αυτό το κοινό με το οποίο έχω μοιραστεί τόσες συγκινήσεις» προσθέτει. «Ποιος είστε εσείς που θα με κρίνετε; Σας ερωτώ κ. Ερό, πρωθυπουργέ του κ. Ολάντ; Παρά τις καταχρήσεις, την όρεξη και την αγάπη μου για τη ζωή, παραμένω ένας ελεύθερος άνθρωπος» καταλήγει στην επιστολή του ο Gerard Depardieu.

Ο ηθοποιός είναι αρκετά πλούσιος, για να απολαμβάνει τέτοιες ελευθερίες, όπως το να φεύγει από μία χώρα και να πηγαίνει σε μία, με σκοπό να πληρώνει λιγότερους φόρους. Αυτό είναι μια δυνατότητα που την έχουν οι πάρα πολύ πλούσιοι και δεν είναι κάτι καινούριο. Ίσως όμως λόγω της διασημότητας του ηθοποιού και του γεγονότος ότι αποτελεί είδωλο και πρότυπο για την κοινή γνώμη, να τον έκανε στόχο της κυβερνητικής πλευράς, που θέλει να αυξήσει τα έσοδα από φόρους στα ανώτερα εισοδήματα. Έτσι κι αλλιώς, ο Depardieu ήταν με τον Sarkozy στις τελευταίες εκλογές.

 
 
 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b