MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η θρυλική Gilda και η Aleksandra του Σουκούροφ στην Κινηματογραφική Λέσχη

Στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Λέσχης, θα προβληθούν η ταινία «Gilda» σε σκηνοθεσία Τσάρλς Βίντορ (σε νέα κόπια) την Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου και η ταινία «Aleksandra» σε σκηνοθεσία Αλεξάντερ Σοκούροφ την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012. Κινηματογράφος Αλίκη, Λ. Μαραθώνος 196, Πολιτιστικό και αθλητικό πάρκο Νέας Μάκρης – πρώην αμερικάνικη βάση στις 21:15.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου η ταινία ΤΖΙΛΝΤΑ (GILDA) σε σκηνοθεσία Τσάρλς Βίντορ προβάλλεται σε επανέκδοση νέας κόπιας.  Κλασική ταινία, ορισμός του φιλμ νουάρ. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η θρυλική και εκρηκτική Ρίτα Χέιγουορθ, η οποία μαγνητίζει, καθώς τραγουδά το πασίγνωστο «Put the Blame on Mame», αλλά και το «Amado mio» και δίνει μιαν εκπληκτική ερμηνεία ως μοιραία Τζίλντα. Μια από τις πιο αξιόλογες δραματικές ταινίες, η Τζίλντα, με την Ρίτα Χέιγουορθ σ’ ένα ρόλο που έμεινε στην ιστορία του Χόλλυγουντ.

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου η τιανία ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ALEKSANDRA) του Αλεξάντερ Σοκούροφ. Ρωσία 2007. Διάρκεια: 90 λεπτά.

Στην πιο δημιουργική και ώριμη στιγμή της καριέρας του, ο Αλεξάντερ Σοκούροφ δημιουργεί μια πολιτική και αντιπολεμική αλληγορία, βάζοντας ως χώρο δράσης ένα στρατόπεδο στην πολυτάραχη περιοχή της Τσετσενίας. Πρωταγωνιστής όμως εδώ δεν είναι ο πόλεμος αλλά μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία εν καιρώ έντονης διαμάχης ταξιδεύει στην εμπόλεμη ζώνη με σκοπό να βρει το εγγόνι της, αξιωματικό του στρατού. Κατά τη διάρκεια της παραμονής, ξεδιπλώνεται μπροστά της ένας καινούριος, παντελώς “ανδρικός” κόσμος, μέσα από τον οποίο εκτίθενται παράλληλα οι τραγικές συνέπειες του πολέμου.Η κορυφαία ταινία του Φεστιβάλ των Κανών, αποθεώθηκε στη δημοσιογραφική προβολή και αδικήθηκε μένοντας εκτός βραβείων.

 
 
 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b