MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένας “παράνομος έρωτας” από την Αργεντινή στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η υποψηφιότητα της Αργεντινής για τα Όσκαρ του 2013 θα είναι παρούσα στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης! Η ταινία «Παράνομος Έρωτας» (Infancia Clandestina) το εντυπωσιακό, σκηνοθετικό ντεμπούτο του υποσχόμενου αργεντίνου σκηνοθέτη Μπέντζαμιν Άβιλα θα προβληθεί δυο φορές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ταινία που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ των Καννών και ένα πολύ σημαντικό βραβείο στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν είναι σχεδιασμένη για να τονίσει την πραγματική διάσταση της δικτατορίας της Αργεντινής, πίσω στη δεκαετία του 70′. Αποτελεί στην πραγματικότητα μια ιστορία αγάπης πιο αληθινή κι από την ίδια τη ζωή. Μια τολμηρή απόδοση της καθημερινής, αδιαμφισβήτητης, αλήθειας, η οποία – αναμεμειγμένη με θαρραλέες δώσεις ποιητικής αδείας – μας μεταφέρει σ’έναν κόσμο τόσο τρομακτικά ρεαλιστικό και άγριο, όσο τα άμεσα αποτελέσματα ενός απολυταρχικού καθεστώτος.

Το επώδυνα ρεαλιστικό, δεξιοτεχνικό δράμα του Άβιλα ξεκινά με την επιστροφή, στην Αργεντινή, του δωδεκάχρονου Χουάν και της οικογένειάς του. Όλοι τους έχουν πλέον καινούργιες πλαστές ταυτότητες, αφού είναι για χρόνια εξορισμένοι από την σκληρή λατινοαμερικανική Χούντα ως μέλη της Αντίστασης. Έξω από το σπίτι και στο σχολείο, ο ανήλικος μαθητής έχει άλλο όνομα… Εκεί όλοι τον ξέρουν σαν Ερνέστο. Η γνωριμία του με την συμμαθήτριά του Μαρία θα αποτελέσει την αρχή για μια ιδιότυπη, δυνατή σχέση μεταξύ τους. Βασισμένος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Αργεντινή το 1979, ο «Παράνομος Έρωτας» διαθέτει στο καστ του μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του λατινοαμερικανικού σινεμά, την Ουρουγουανή Ναταλία Ιρέιρο και τον νεαρό Αργεντίνο Ερνέστο Αλτέιρο.

1η προβολή: Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στις 15.00 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης
2η προβολή: Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 22.00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας

Με τους Ναταλία Ορέιρο, Ερνέστο Αλτέιρο, Τεο Γκουτιέρες Ρομέρο
Σκηνοθεσία Μπέντζαμιν Άβιλα
Διάρκεια 112′
Διανομή Videorama Films

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b