MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Angelina Jolie για την 14χρονη Malala Yousaf: Πώς να εξηγήσω στα παιδιά μου ότι την πυροβόλησαν γιατί ήθελε να πηγαίνουν τα κορίτσια στο σχολείο;

Τον αποτροπιασμό της για την δολοφονική απόπειρα εναντίον της 14χρονης ακτιβίστριας Malala Yousaf στο Πακιστάν εξέφρασε στο blog της η Angelina Jolie. Η γνωστή για την διεθνή ανθρωπιστική της δράση ηθοποιός και μητέρα 6 παιδιών τόνισε ότι της είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει στα παιδιά της τα κίνητρα αυτών που αποπειράθηκαν να σκοτώσουν την Yousaf.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στο blog της η Angelina Jolie γράφει: “Τα παιδιά μου με ρώτησαν: Γιατί αυτοί οι άνδρες πίστεψαν ότι έπρεπε να σκοτώσουν την Malala; Και τους απάντησα: -Γιατί η μόρφωση είναι κάτι πολύ ισχυρό!”

Σε άλλο σημείο η Jolie τονίζει: “Ήταν δύσκολο γι’ αυτά να καταλάβουν έναν κόσμο, στον οποίο οι άνδρες προσπαθούν να σκοτώσουν ένα παιδί, του οποίου το μόνο ‘έγκλημα’ ήταν η επιθυμία αυτή και άλλες σαν αυτή να μπορούν να πάνε σχολείο”.

Η 14χρονη Πακιστανή Malala Yousaf έγινε γνωστή παγκοσμίως για τους αγώνες που έκανε, προκειμένου τόσο η ίδια, όσο και άλλα κορίτσια σαν αυτήν, να έχουν το δικαίωμα να λάβουν εκπαίδευση, όπως τα αγόρια. Πυροβολήθηκε από φανατικούς ισλαμιστές τρομοκράτες αυτοί και άλλα κορίτσια, ενώ επέβαιναν σε σχολικό λεωφορείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση επί μέρες σε νοσοκομείο. Η απόπειρα εναντίον της ζωής της την έχει κάνει παγκόσμια ηρωίδα. Και η Madonna έχει κάνει πιο δυναμικές δηλώσεις υπέρ της Malala σε συναυλία της, καθώς η δολοφονική ενέργεια εναντίον του κοριτσιού, έχει σοκάρει τον κόσμο.


Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b