MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ελεύθερη μόνο η μία από τις τρεις Pussy Riot!

Η πρωτοφανής για τα ευρωπαϊκά ήθη υπόθεση λογοκρισίας της ακτιβιστικής- καλλιτεχνικής ενέργειας του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη φυλακή για δύο έτη τρία μέλη της μπάντας, είχε ένα ακόμα επεισόδιο με την σημερινή εκδίκαση της έφεσης κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης. Το αποτέλεσμα ήταν να την γλιτώσει η μία από τις τρεις, η Ekaterina Samusevich, της οποίας η ποινή μετατράπηκε σε 2 χρόνια με αναστολή, ενώ για τις άλλες δύο η τιμωρία των δύο χρόνων παραμένει ίδια.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Μόσχας που εκδίκασε την έφεση, αποφάσισε την αποφυλάκιση της μίας από τις τρεις γυναίκες, επικυρώνοντας παράλληλα τη διετή ποινή φυλάκισης των άλλων δύο μελών του συγκροτήματος.

Τα τρία μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot καταδικάστηκαν στις 17 Αυγούστου σε δυο χρόνια φυλακή για χουλιγκανισμό και υποκίνηση θρησκευτικού μίσους, όταν τραγούδησαν πανκ προσευχή κατά του Putin στον καθεδρικό ναό της Μόσχας τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι πανκ τραγουδίστριες και μουσικοί ζήτησαν συγγνώμη κατά την έναρξη της εκδίκασης της έφεσης που έχουν καταθέσει κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης. Πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμωρία τους αποφασίσθηκε για την προσβολή της θρησκείας και όχι του Vladimir Putin, κάτι που δείχνει ότι τα θρησκευτικά ήθη στην Ρωσία παραείναι σκληρά.

Η εκδίκαση της έφεσης αναβλήθηκε την 1η Οκτωβρίου έπειτα από αίτημα της Ekaterina Samutsevich, η οποία είχε διακόψει τη συνεργασία της με τον συνήγορό της λόγω διαφοράς απόψεων και βρισκόταν στο δικαστήριο χωρίς υπεράσπιση. Για την 22χρονη Nadezhda Tolokonnikova (η πιο ωραία από τις τρεις) και την 24χρονη Maria Alekhina παραμένει η ποινή ως έχει, κάτι που αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, μεγάλη πληγή για την ελευθερία του λόγου στην Ευρώπη. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b