MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανοιχτό Master Class για το 2ο Athens Open Air Film Festival

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας oργανώνουν ένα ακόμη ανοιχτό masterclass, στο πλαίσιο του 2ου Athens Open Air Film Festival, με ειδικό προσκεκλημένο τον διακεκριμένο συγγραφέα και σεναριογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Από την αρχή της διαδικασίας και την εύρεση της ιδέας, την επεξεργασία της και την εξέλιξή της σε μορφή σεναρίου, ως και τη συνεργασία με το σκηνοθέτη της ταινίας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα μας μιλήσει για την τέχνη της αφήγησης και της πλοκής στον κινηματογράφο, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 17:30, στο Exile Room.

Πέρα από την εμπειρία του ως καλλιτεχνικού συντάκτη σε εφημερίδες, περιοδικά και την τηλεόραση, την ενασχόλησή του με το θέατρο και με τη συγγραφή μυθιστορημάτων και διηγημάτων, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το κινηματογραφικό σενάριο, τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ταινίες όπως οι «Απόντες», ο «Βασιλιάς» και η «Αγρύπνια» του Νίκου Γραμματικού, ή οι «Ώρες Κοινής Ησυχίας» της Κατερίνας Ευαγγελάκου, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα έργα του, ενώ για το πρώτο έχει αποσπάσει το βραβείο Σεναρίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Το Athens Οpen Air Film Festival τον προσκάλεσε να μοιραστεί την μεγάλη του εμπειρία ως σεναριογράφου αλλά και καθηγητή (διδάσκει επί αρκετά χρόνια σενάριο σε ιδιωτικές σχολές κινηματογράφου, σεμινάρια και εργαστήρια) σε ένα masterclass που απευθύνεται σε επίδοξους σεναριογράφους αλλά και όλους τους νέους κινηματογραφιστές που ενδιαφέρονται για αυτήν την τόσο βασική πλευρά της δημιουργίας μιας ταινίας.
το φεστιβάλ:

Το 2ο Athens Open Air Film Festival – 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις του 2ου Athens Open Air Film Festival
Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 17:30
Στο Exile Room, Αθηνάς 12, 3ος όροφος (τηλ.: 2103223395)

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b