MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιωματικό εργαστήριο μουσικού θεάτρου για εφήβους στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Από την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο μουσικού θεάτρου για εφήβους από τον μουσικό Χαράλαμπο Γωγιό και τον ηθοποιό Δημήτρη Δημόπουλο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και συγκεκριμένα στην Αίθουσα χορού.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Στόχος του εργαστηρίου είναι η κατανόηση της μουσικής ως εργαλείου άρθρωσης του θεατρικού χρόνου και η βιωματική ανακατασκευή των εκφραστικών μέσων του μουσικού θεάτρου από τα ίδια τα παιδιά, διαμέσου της συζήτησης και του παιχνιδιού.

Κάθε συνάντηση ξεκινά με γνωριμία και συζήτηση γύρω από μουσικοθεατρικές εμπειρίες και αναμνήσεις των παιδιών. Στόχος είναι να διατυπωθούν και να «εξορκιστούν» όλα τα στερεότυπα για την όπερα και το μουσικό θέατρο, τα οποία παραδοσιακά εμποδίζουν την απροκατάληπτη επαφή με το είδος.

Στη συνέχεια, μέσα από μουσικοθεατρικές ασκήσεις, τα παιδιά εξερευνούν εκφραστικά πεδία, όπως είναι η μουσική απαγγελία και ο διάλογος, το σολιστικό και ομαδικό-χορωδιακό τραγούδι, η μουσική ως ατμόσφαιρα και σχόλιο, ο ρόλος της ορχήστρας και του λυρικού τραγουδιστή, κ.ά. Οποιαδήποτε ιστορική ή τεχνική συζήτηση, καθώς και η έκθεση σε έργα του ρεπερτορίου αποφεύγεται: τα πάντα γεννιούνται μέσα στο χώρο, από τα ίδια τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών-μουσικών. Η διαδικασία κλιμακώνεται με τη δημιουργία, από τα ίδια τα παιδιά, ενός σύντομου μουσικοθεατρικού έργου, η δημόσια εκτέλεση του οποίου ολοκληρώνει τον κύκλο των συναντήσεων.

Απευθύνεται σε: Εφήβους 13-16 ετών

Ώρες: 18.00-20.00

Διεύθυνση
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745

Τηλέφωνο
210 900 5 800

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b