MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Τορόντο για το “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι” του Γιάννη Σμαραγδή

«Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι» η νέα διεθνής, επική ταινία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή πραγματοποίησε την επίσημη πρεμιέρα της στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο σε κατάμεστη αίθουσα, με τα εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί προτού καν ξεκινήσει το Φεστιβάλ. Η ταινία έτυχε θερμότατης υποδοχής με τον κόσμο να συρρέει από νωρίς στην αίθουσα προβολής, ενώ παρόντες ήταν οι και οι συντελεστές της ταινίας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο Γιάννης Σμαραγδής δήλωσε χαρακτηριστικά από το Τορόντο: «O κινηματογράφος είναι η μεγάλη λαϊκή τέχνη των καιρών μας, όπως μεγάλη λαϊκή τέχνη στην κλασική Ελλάδα ήταν η τραγωδία: μία τέχνη για όλους. Μια ταινία είτε προβάλλεται στις αίθουσες, είτε σε Φεστιβάλ θα πρέπει να προσελκύσει το ευρύτερο κοινό. Είχαμε την τύχη η ταινία μας από την πρώτη παγκόσμια προβολή της, να βρει κοινό και μάλιστα σε ένα μεγάλο διεθνές Φεστιβάλ όπως του Τορόντο. Πολύ δε περισσότερο που τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί αρκετά πριν την έναρξη του Φεστιβάλ. Κρατώ από αυτή την πρώτη δημόσια προβολή της, την αγκαλιά μιας άγνωστης σε μένα γυναίκας, που τα δάκρυα και οι λυγμοί της δεν άφηναν να βγουν λέξεις από το στόμα της. Με τη σειρά μου ευχαριστώ και ευγνωμονώ τους θεατές για την ευτυχία που μας έδωσαν.»

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ έχουν οριστεί δύο ακόμη προβολές που είναι ήδη sold out, ενώ οι ιθύνοντες έχουν δεχτεί πιέσεις και για μια τρίτη προβολή, χωρίς ακόμη αυτή να έχει προγραμματιστεί. Η ταινία κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε διανομή Feelgood στις 11 Οκτωβρίου.

Λίγα λόγια για την ταινία

Μετά την μεγάλη καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία της ταινίας El Greco, ο Γιάννης Σμαραγδής μας παρουσιάζει τη συγκλονιστική ιστορία του μεγάλου εθνικού ευεργέτη κι ευπατρίδη Ιωάννη Βαρβάκη με μια ακόμα υπερπαραγωγή που γυρίστηκε σε 6 χώρες με τη συμμετοχή ενός εντυπωσιακού διεθνούς cast.

Η ταινία καταπιάνεται με την ταραχώδη ζωή του δαιμόνιου Έλληνα που από πειρατής του Αιγαίου έφτασε στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας για να απλωθεί στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και να καταλήξει στη διχασμένη Ελλάδα της επανάστασης του 1821.

Το teaser μας δελεάζει με μια πρώτη γεύση από τις περιπέτειες του Ιωάννη Βαρβάκη που υποδύεται ο εξαιρετικός Sebastian Κoch («Οι Ζωές των Άλλων»), ενώ στο πλευρό του βλέπουμε την ντίβα του ευρωπαϊκού σινεμά Catherine Deneuve στο ρόλο της Αικατερίνης της Ρωσίας καθώς και τον μοναδικό John Cleese («Monty Python») στο ρόλο του Βρετανού Διοικητή Ζακύνθου. Στο διεθνές cast θα απολαύσουμε επίσης τους Juan Diego Botto (“El Greco”), Nick Ashdon (ο πρωταγωνιστής της ταινίας El Greco), Evgeny Stychkin, καθώς και την Olga Sutulova.

Σ’ αυτές τις πρώτες πολλά υποσχόμενες εικόνες παρακολουθούμε τον Λάκη Λαζόπουλο σε μυστηριώδη ρόλο κλειδί, ενώ περιμένουμε με αγωνία να απολαύσουμε και το υπόλοιπο ελληνικό cast: τον Άκη Σακελλαρίου, τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, την Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, τον Παύλο Κοντογιαννίδη, τον Αλέξανδρο Μυλωνά, τον Μάνο Βακούση, τον Γιώργο Κοτανίδη ως Κολοκοτρώνη, τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, τον Γιάννη Βούρο, την Ειρήνη Μπαλτά, τον Kris Radanov, τον Γιώργο Μακρή, τον Λάμπρο Κτεναβό, τον Μιχάλη Ιατρόπουλο, τον Δημήτρη Μαύρο, τον Peter Rundle, τον Αλέξη Αντωνόπουλο, την Iryna Bagdassarova, τον Γιώργο Χαραλαμπίδη, τον Κώστα Σόμερ, τον Κώστα Δελακούρα, την Κωστάντζα Κωνσταντακοπούλου, τη Μελίνα Ζαχαροπούλου και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη ως πρίγκιπα Ποτέμκιν.

Τη διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει ο Άρης Σταύρου, τα σκηνικά ο Νίκος Πετρόπουλος (σκηνογράφος, σκηνοθέτης, ενδυματολόγος σε μεγάλες παραγωγές όπερας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) , τα κοστούμια η Ισπανίδα Lala Huete (βραβείο Goya για το El Greco, βραβείο Bafta για τον Λαβύρινθο του Πάνα), το μοντάζ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης και τη μουσική ο Μίνως Μάτσας.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/yvtAIbfGdew” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b