MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιωματικό σεμινάριο: Λόγος – Σώμα – Έκφραση, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

Από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τριήμερο βιωματικό σεμινάριο με τίτλο “Λόγος – Σώμα – Έκφραση”, στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Διέλευσις”.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Στο σεμινάριο Λόγος – Σώμα – Έκφραση εξερευνείται το πώς ο καθένας μας μπορεί να σωματοποιήσει τον λόγο δίνοντας βάση πρωτίστως στη μουσικότητα του κειμένου και έπειτα στο νόημά του. Με οδηγό τα χορικά μέρη από δύο τραγωδίες, οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν μέσα από κινητικούς αυτοσχεδιασμούς και θα βασιστούν στη μουσικότητα που έχει ούτως ή άλλως το αρχαίο κείμενο για να χορογραφήσουν αυτά τα χορικά.

Μέσα από τη δουλειά αυτή, οι συμμετέχοντες προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις βασικές αρχές του αρχαίου δράματος και να το αντιμετωπίσουν έτσι όπως ήταν στην αρχική του μορφή, δηλαδή μια ιεροτελεστία, ένα τελετουργικό και επιπλέον μια ομαδική διεργασία, ένα δρώμενο όπου οι συμμετέχοντες λειτουργούσαν εν χορώ.

Μία αυθόρμητη και πρωταρχική μορφή έκφρασης. Με τους όρους αυθόρμητο ή πρωταρχικό δεν εννοείται μια άλογη ή ασυνείδητη δράση αλλά η άμεση αντίδραση του σώματος σε αυτό που λέγεται ή συμβαίνει.

Σε αυτό το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω σε αρχές του Action Theatre, που είναι μια μέθοδος αυτοσχεδιασμού που δίνει ιδιαίτερη βάση στην άμεση αντίδραση επί σκηνής, με χρήση στο έπακρο της φωνής (ήχο και λόγο) και του σώματος. Επίσης χρησιμοποιούνται σωματικές/κινητικές ασκήσεις της μεθόδου Bartenieff fundamentals σαν προθέρμανση/προετοιμασία του σώματος, ενώ οι φωνητικές ασκήσεις βασίζονται στις αντίστοιχες ασκήσεις του Kathakali Indian theatre, παραλλαγμένες. Η δουλειά γίνεται κυρίως σε ζευγάρια ή μικρές ομάδες, εκτός από ελάχιστες ασκήσεις φωνητικής και μεθόδου Bartenieff όπου οι συμμετέχοντες δουλεύουν ατομικά.

Συντονιστής: Μαρία Χελιδώνη Ηθοποιός/ Κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Παιδαγωγική θεάτρου/ Movement & voice instructor

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς, θεατρολόγους, και σε όσους έχουν σχέση με την τέχνη της παράστασης. 

Το όριο των συμμετεχόντων είναι 12 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Κόστος συμμετοχής: 70€, φοιτητικό 60€

Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με τον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις»:

Τηλέφωνο
210 86 13 739  
E-mail 
[email protected] 
Site
www.dieleusis.gr 

Διεύθυνση
Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, 112 56, Αθήνα

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b