MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η βραβευμένη ταινία του Στάθη Αθανασίου DOS στο Φεστιβάλ της Χιχόν

Ένα χρόνο μετά την βραβευμένη πρεμιέρα της ταινίας του Στάθη Αθανασίου “DOS – μια ιστορία αγάπης, απ’ την ανάποδη” στη Νέα Υόρκη και μετά την επιτυχημένη παρουσία της στο Χονγκ-Κονγκ, η πορεία στα διεθνή φεστιβάλ συνεχίζεται, σε Ισπανικό έδαφος αυτή τη φορά, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Χιχόν (Festival Internacional de Cine de Gijón), το οποίο ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου, γιορτάζοντας τα 50α του γενέθλια.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Η ταινία επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα Rellumes, στο οποίο προβάλλονται ταινίες νέων και καθιερωμένων δημιουργών, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την αντισυμβατική και πρωτοποριακή ματιά τους.

Το φεστιβάλ της Χιχόν ανήκει στα τρία μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ισπανίας, μαζί με τα φεστιβάλ των San Sebastian και SItges και μετρά φέτος 50 χρόνια από την έναρξή του.

Στις αίθουσές του έχουν παραβρεθεί μεγάλοι δημιουργοί όπως οι Abbas Kiarostami, Aki Kaurismäki, Todd Haynes, Paul Schrader, Lukas Moodysson, Todd Solondz (μεταξύ άλλων).

Ο Emir Kusturica θα είναι παρών για τον εορτασμό των 50 χρόνων του φεστιβάλ, και μάλιστα θα δώσει και συναυλία με τη No Smoking Band-α του.

Εμηνεύουν: David Fernandez Fabu, Μαρίνα Καλογήρου, Inés Castaño, Σταύρος Γιαγκούλης, Γιώργος Καραμίχος, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Σοφία Μαραθάκη, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Gemma Gimenez, Λαμπρινή Αγγελίδου, Gerado de Pablos

Φιλική συμμετοχή: Αλεξάνδρα Παυλίδου, Κωστής Κορωναίος, Σάκης Μπιρμπίλης, Φανή Παναγιωτίδου

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Στάθης Αθανασίου
Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Production Design: Μιχάλης Σαμιώτης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σπύρος Παγώνης
Τραγούδι: El Señor Antipirina
Σχεδιασμός Ήχου: Νίκος Τσινές
Ενδυματολόγος: Άση Δημητρολοπούλου
Εκτέλεση παραγωγής: Κώστας Σφακιανάκης
Παραγωγοί: Υβόνη Ρόμαν-Τσοχατζοπούλου & Στάθης Αθανασίου
Executive Producer: Δημήτρης Κολιοδήμος

Official Site
http://www.dos-movie.com/

Facebook
https://www.facebook.com/dosmovie

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b