MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θύματα τηλεφωνικών υποκλοπών από εφημερίδα του Μέρντοχ ο Brad κι η Angelina!

Το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που γίνονταν για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας του Μέρντοχ News of the World δεν αφορά μόνο πολιτικούς, αλλά και celebrities. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα 600 άτομα που έπεσαν θύματα τηλεφωνικών υποκλοπών για λογαριασμό του εν λόγω ταμπλόιντ ήταν και οι δύο καυτοί αστέρες του Hollywood, o Brad Pitt και η Angelina Jolie.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το σκάνδαλο βγήκε πέρσι στην φόρα από την Guardian, όταν έγινε γνωστό πως η βρετανική ταμπλόιντ υπέκλεψε τις τηλεφωνικές συνομιλίες οικογενειών των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7 Ιουλίου του 2005 (το χτύπημα στο μετρό του Λονδίνου από ισλαμιστές τρομοκράτες). Η εφημερίδα, καθώς φαίνεται, παρακολουθούσε τηλεφωνικές συνομιλίες συγγενών των θυμάτων, για να τις δημοσιοποιεί μετά, εκμεταλλευόμενη την μεγάλη εμπορική αξία που είχαν, λόγω του σοκ και της συγκίνησης που είχε προκαλέσει η τραγωδία στην αγγλική κοινή γνώμη.

Οι αρχές είχαν αρχίσει να ψάχνουν το θέμα ήδη από το 2006, με την υποψία ότι πραγματοποιούνται υποκλοπές σε τηλεφωνικές επικοινωνίες μελών της βασιλικής οικογένειας (ένα ζήματα που αφορά τόσο την πολιτική, όσο και το life styla). Tο έψαξαν και αποδείχθηκε ότι η έκταση των υποκλοπών ήταν τεράστια. Για το διάστημα 2000 έως 2006 πάνω από 600 άτομα είχαν πέσει θύματα υποκλοπών. Το γεγονός ότι ανάμεσά τους βρίσκονται τα ονόματα δύο χρυσών αστέρων, όπως ο Brad Pitt και η Angelina Jolie, που απασχολούν το παγκόσμιο κοινό τόσο με την καριέρα τους, όσο και με την προσωπική τους σχέση, δείχνει την έκταση και το θεματικό εύρος που είχαν αυτές οι υποκλοπές.

Στο σκάνδαλο εμπλέκονται ανώτατα στελέχη του News of the world, (ο Andy Coulson και η Rebekah Brooks) τα οποία είχαν πολύ στενές σχέσεις και συνεργασία στο επικοινωνιακό κομμάτι με τον νυν πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας David Cameron. Το γεγονός αυτο φέρνει σε δυσχερή θέση τον Άγγλο πρωθυπουργό, καθώς μπορεί να μην σημαίνει ότι είχε κάποια εμπλοκή στο σκάνδαλο, αλλά δείχνει ότι το ποιόν ορισμένων συνεργατών του δεν είναι αντάξιο του θεσμικού του ρόλου.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b