MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απόλυτη κυριαρχία του Batman στο Box Office, παρά το μακελειό!

Ο κόσμος δεν φοβήθηκε από το τραγικό συμβάν στο Κολοράντο και πήγε στους κινηματογράφους να δει το The Dark Knight Rises. Αν και η Warner, σε ένδειξη σεβασμού, δεν έδωσε σε κυκλοφορία τα κέρδη για το τριήμερο (ΠΣΚ) χτες, οι αριθμοί βγήκαν σήμερα και δείχνουν απόλυτη κυριαρχία του Σκοτεινού Ιππότη του Nolan- όπως ήταν αναμενόμενο. Δεν πέρασε όμως το εκπληκτικό ντεμπούτο που είχαν κάνει οι Εκδικητές δύο μήνες πριν, στο πρώτο ΠΣΚ της κυκλοφορίας τους στο σινεμά. Πάντως, η μάχη για το ποιά από τις δύο ταινίες θα είναι η πιο εμπορική του 2012 θα συνεχισθεί και θα πρέπει να περάσουν μερικές εβδομάδες, για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, η ταινία The dark knight rises σημείωσε το τριήμερο 20-22 Ιουνίου κέρδη 160,8 εκατ. δολάρια. Είναι το τρίτο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών, μετά το εκπληκτικό άνοιγμα των 207 εκατ. δολαρίων των Εκδικητών και τα 169 εκατ. δολάρια που έκανε η ταινία Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2. Επίσης, εκτόπισε από την τρίτη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας τον προηγούμενο Batman, το The dark knight (158 εκατ. δολάρια). Αυτό δείχνει την σταθερότητα που επιδεικνύει η σειρά ταινιών του Nolan στο να κερδίζει το ενδιαφέρον του κοινού.

Στο νούμερο 2 του αμερικάνικου Box Office και με τεράστια διαφορά είναι η ταινία Ice Age: Continental Drift με 20,4 εκατ. δολάρια και στο νούμερο 3 η ταινία The Amazing Spiderman, που, όπως περίμεναν όλοι, έκανε ό,τι έκανε μέχρι να βγει ο νέος Batman. Το τριήμερο 20-22 Ιουλίου ο νέος Spiderman σημείωσε κέρδη 10,8 εκατ. δολαρίων.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b