MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αποσύρεται από την ηθοποιΐα ο θρυλικός Peter O’ Toole

Ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του 20ου αιώνα, ο Peter O’ Toole που έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου ως ο θρυλικός Λόρενς της Αραβίας, ανακοίνωσε ότι σταματάει την υποκριτική.

author-image Γιώργος Σμυρνής

O Peter O’ Toole στην συγκινητική δήλωση που έκανε, τόνισε: “μοιράστηκα στην αναπόφευκτη μοίρα όλων των ηθοποιών: πτώσεις και επιτυχίες”. Και πρόσθεσε: “Οφείλω στο επάγγελμά μου ένα χωρίς δάκρυα αλλά με βαθιά ευγνωμοσύνη αντίο!”

Ο Ιρλανδός ηθοποιός γίνεται 80 τον άλλο μήνα. Στην μεγάλη καριέρα του ήταν οκτώ φορές υποψήφιος για Όσκαρ,  όμως δεν κέρδισε ποτέ το βραβείο- κάτι που θεωρείται μία από τις μεγάλες αδικίες του θεσμού. Τιμήθηκε, ωστόσο, το 2003 με Όσκαρ για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο.

Ο Peter O’Toole πέρασε τα νεανικά του χρόνια στη βόρεια Αγγλία. Μετά το σχολείο έγινε δημοσιογράφος, πριν αποφασίσει να γίνει ηθοποιός. Σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών. Στην σκηνή ανέβηκε για πρώτη φορά σε ηλικία 17 ετών στο Λονδίνο και στη συνέχεια ερμήνευσε δράματα του Σαίξπηρ πριν γίνει διάσημος με τον “Λόρενς της Αραβίας” σε σκηνοθεσία David Lean. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο Λονδίνο.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b