MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

200 εκατομμύρια χάνει η Disney!

Η αποτυχία της υπερπαραγωγής «John Carter» θα κοστίσει στη Disney κάπου 200 εκατομμύρια δολάρια, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν εκπρόσωποι του αμερικάνικου στούντιο!

author-image Θοδωρής Τσιατσικας

Η περιπέτεια φαντασίας «John Carter» ήταν μία από τις πιο πολυσυζητημένες κινηματογραφικές παραγωγές των τελευταίων ετών… για τους λάθους λόγους! Πολύς λόγος έγινε για καθυστερήσεις, υπερβολικά αυξημένο προϋπολογισμό και αδέξιο μάρκετινγκ. Η ταινία που το στούντιο φιλοδοξούσε να ξεκινήσει ένα νέο προσοδοφόρο franchise, έφτασε να κοστίσει, σύμφωνα με υπολογισμούς, από 250 ως 300 εκατομμύρια δολάρια χωρίς να υπολογίζεται το κόστος της προώθησης.

Οι περιπέτειες του Τζον Κάρτερ στον Άρη δεν κατάφεραν να συγκινήσουν το κοινό και τις δύο πρώτες εβδομάδες η ταινία δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 184 εκατομμύρια στο παγκόσμιο box office. Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, και για να προλάβει τα χειρότερα σε σχέση με τη δοκιμαζόμενη μετοχή της στη Γουόλ Στριτ, η Disney ανακοίνωσε ότι περιμένει τελικά γύρω στα 200 εκατομμύρια χασούρα από το «John Carter». Τώρα στρέφει την προσοχή της στα επικείμενα blockbuster που ελπίζει να τη βοηθήσουν να ρεφάρει, το «The Avengers» της Marvel και το animation της Pixar «Brave».

Περισσότερα από Cine News