MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στην Μαρία Κίτσου το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για το 2012

Στην πρωταγωνίστρια του πολύ “δυνατού” έργου “Τα Ορφανά”, που παρουσιάστηκε τον χειμώνα για δεύτερη σαιζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

Monopoli Team

Η Μαρία Κίτσου ερμήνευσε τον ρόλο της Έλεν στο έργο του Ντένις Κέλλυ. Τις εντυπώσεις μας από την παράσταση, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Οι υποψήφιες για το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2010-2011 ήταν: 

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη για τον ρόλο «Ρηνούλα» στο έργο «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά στο Εθνικό Θέατρο. 

Η Μαρία Κίτσου για τον ρόλο «Έλεν» στο έργο «Ορφανά» του Ντένις Κέλι σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο θέατρο του Νέου Κόσμου. 

Η Βίκυ Κυριακουλάκου για την ερμηνεία της στο έργο «Πολεοδομία 3: πρώτος στοχασμός: περί όσων μπορούν να τεθούν εν αμφιβόλω» βασισμένο στο έργο «Στοχασμοί περί της πρώτης φιλοσοφίας» του Ρενέ Ντεκάρτ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νούλα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. 

Η Χριστίνα Μαξούρη για την ερμηνεία της στο έργο «Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες» της ομάδας θεάτρου Sforaris σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού που έχει παρουσιαστεί έως τώρα στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Bios, σε περιοδεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο και στο θέατρο Πορεία. 

Η Λένα Παπαληγούρα για την ερμηνεία της στο έργο «Αόρατη Όλγα» του Γιάννη Τσίρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Εθνικό Θέατρο.

 
Η απονομή πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου και ώρα 20:00 στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα, 2103315601).

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b