MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το ελληνικό θέατρο στο Σαράγεβο

Το ελληνικό θέατρο για πρώτη φορά οργανώθηκε και συμμετείχε στο 28Ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Σεράγεβο, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2012. Η ελληνική παρουσία στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου αποτέλεσε την πρώτη εκτός Ελλάδας οργανωμένη παρουσίαση του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου μέσα από ένα σύνολο δράσεων και εκδηλώσεων

Monopoli Team

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, παρουσιάστηκε το έργο «Πάχνη» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, σε σκηνοθεσία Τ. Τζαμαργιά, ενώ κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν στρογγυλό τραπέζι, έκθεση θεατρικών εκδόσεων, αναγνώσεις αποσπασμάτων σύγχρονων ελληνικών θεατρικών έργων και προβολή υλικού από παραστάσεις αρχαίου δράματος, σύγχρονης δραματουργίας και νέων ομάδων.

Η Ελλάδα προσκλήθηκε να λάβει μέρος και στην επόμενη διοργάνωση του Φεστιβάλ το 2013, με παράσταση κωμωδίας, καθώς και να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ του 2014 ως τιμώμενη χώρα. Προτάσεις για συνεργασία και παρουσιάσεις έγιναν επίσης για τα Φεστιβάλ του Μαυροβουνίου και της Κωνσταντινούπολης.

Με την επιτυχημένη παρουσία της χώρας στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Σεράγεβο, σημείο αναφοράς στον βαλκανικό χώρο, γίνεται ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και δημιουργείται ένα καλό προηγούμενο για κάθε μελλοντική συμμετοχή της χώρας σε άλλες, αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις.Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, να στηρίξει και να ενισχύσει την εξωστρέφεια και την κινητικότητα των Ελλήνων καλλιτεχνών, για τη δουλειά των οποίων υπάρχει πλέον μεγάλο ενδιαφέρον και εκτός συνόρων.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b