MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Τα κινούμενα

Από τις 14 Μαρτίου στο θέατρο Βαφείο παρουσιάζεται το θεατρικό έργο «Τα κινούμενα» για λίγες μόνο παραστάσεις. Τα κείμενα και τη σκηνοθετική επιμέλεια αναλαμβάνει η Καίτη Μανωλιδάκη.

Monopoli Team

Η «αγκύλωση» από τα προκάτ του καιρού μας. Η υπερπροστατευτική μητέρα οικογένειας κινουμένων σχεδίων, παραδίδει τη σκυτάλη των φρικιαστικών κόσμων των παραμυθιών της, στο γιο της. Στη μετάβασή του στον τρομακτικό κόσμο του κυβερνοχώρου ο γιος, εισάγει εαυτόν και οικογένεια στον χώρο του διαδικτύου και γίνονται όλοι εικονικό μέρος του.

Ο σκηνικός χώρος όπως κι αυτός της πλοκής, χωρίζεται στον κατακερματισμένο της οικογένειας και στον φανταστικό και πολλά υποσχόμενο του διαδικτύου. Άνθρωποι στερημένοι που προσπαθούν να υπάρξουν μέσα από τους εικονικούς κόσμους της φαντασίας τους. Το κενό τους μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν σβήνουν τα φώτα των “εξαίσιων” κόσμων τους και μένουν μόνοι.

«Τα Κινούμενα» είναι ένα έργο πρωτότυπο σε γραφή και παράσταση, ενώ σαν είδος ανήκει στο μεταμοντέρνο θέατρο. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εικαστικό – μουσικό δρώμενο, αφού δεν στηρίζεται τόσο στο λόγο, όσο στην εικόνα. Ο ελλειπτικός λόγος, με την ειδικά γραμμένη για το έργο πρωτότυπη μουσική και σε συνδυασμό με την σκηνική δράση, την κινησιολογία και τις βιντεοπροβολές, καταγράφει γεγονότα και τα παραθέτει με καταστάσεις που ποικίλουν αναλόγως, για να βγάλουν χιούμορ, γέλιο, τραγικότητα, συγκίνηση.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Καίτη Μανωλιδάκη
Σκηνικά – Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης
Μουσική: Γιάννης Μανωλιδάκης
Επιμέλεια Κίνησης: Βαγγέλης Τελώνης
Special Effects – Video Montage: Μιχάλης Σαμιώτης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Καίτη Μανωλιδάκη
Σκηνοθεσία: Καίτη Μανωλιδάκη


Παίζουν: Μαρία Γιαννακιτσίδου, Πέτρος Ιωάννου, Έλενα Κωνσταντινίδου, Σπύρος Ξένος, Αργυρώ Τσιρίτα.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b