MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι να μην χάσετε το τριήμερο 16-18 Δεκεμβρίου

Τα Χριστούγεννα δεν αργούν και ο κόσμος ελπίζει ότι θα καταφέρει να βγει. Χριστουγεννιάτικο πνεύμα αρχίζει να πιάνει, σιγά- σιγά, και τον πολιτισμό. Σπουδαία event έχουν αρχίσει, με σημαντικές χορευτικές, μουσικές και θεατρικές παραγωγές. Αυτό το τριήμερο έχει πολλές αξιόλογες επιλογές να προσφέρει για έξοδο και ψυχαγωγία.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

Μουσική:
Cristina Vilallonga σφράγισε τη μουσική των Gotan Project με τη φωνή της. Με την συγκλονιστική της παρουσία, αποτελεί το σήμερα της συνέχειας της τάνγκο παράδοσης. Και δίνει στο αθηναϊκό κοινό την ευκαιρία να την απολαύσει με τις εμφανίσεις της στο Half Note.

– Συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την δημιουργία μιας από τις κορυφαίες μπάντες του πλανήτη και 20 που λείπει απ’ την ζωή ο Freddie Mercury! Στην σκηνή του Κυττάρου οι “Parthian Shot” αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο να παρουσιάσουν ένα 2,5 ώρο αφιέρωμα με τις γνωστότερες επιτυχίες των Queen.

Θέατρο:
Ένα εμβληματικό έργο, ο “Ερωτόκριτος” ανεβαίνει στο θέατρο Ακροπόλ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Ύμελλο και τη Μαρία Ναυπλιώτου. Ο ποιητής Βιτσέντζος Κορνάρος συνέθεσε το έργο αυτό επηρεασμένος από το γαλλικό μεσαιωνικό μυθιστόρημα Paris et Vienne, αλλά και από τα έργα της ιταλικής Αναγέννησης, δίνοντάς του αναμφισβήτητη ελληνική πνοή.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

Μουσική:
Ένα από τα πλέον αγαπημένα συγκροτήματα στην Ελλάδα, οι Hooverphonic, μας επισκέπτεται ξανά κι εμφανίζεται στην σκηνή του Fuzz, για να μας βάλει λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, στον chic pop κόσμο του. Στις αποσκευές τους ένα νέο album (Τhe Night Before) αλλά και μια καινούργια τραγουδίστρια, η Noemie Wolfs.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, δυο γυναίκες με τεράστια διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι και φίλες από παιδιά, ενώνουν τις δυνάμεις τους στο θέατρο Παλλάς, για ένα μουσικό πρόγραμμα με στοιχεία της ανατολής, που θα κλείνει το μάτι και στο δυτικό τραγούδι.

Μπαλέτο:
Η μαγεία του ρωσικού μπαλέτου και της μουσικής του Τσαϊκόφσκι κατακλύζουν το Μέγαρο! “Η Λίμνη των Κύκνων” από το μπαλέτο του Κρεμλίνο παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ένα αληθινό χριστουγεννιάτικο δώρο για τους -μικρούς και μεγάλους- φίλους του κλασικού μπαλέτου: είκοσι δύο παραστάσεις με τα μεγαλύτερα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

Μουσική
– Μικροί και μεγάλοι στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»! Η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, ο Νίνο, ο Κώστας Μαρτάκης, οι Goin’Through, οι ΝΕΒΜΑ, η Ήβη Αδάμου, η Ελισάβετ Σπανού, ο Tus και ο OGE με την Αντιγόνη Ψυχράμη θα ενώσουν, αφιλοκερδώς, φωνές και νότες για να βοηθήσουν το σύλλογο, ο οποίος στα 16 χρόνια λειτουργίας του έχει γεμίσει χρώματα και όνειρα χιλιάδες παιδικές καρδιές.

Μιχάλης Χατζηγιάννης σε μια συναυλία από καρδιάς τραγουδάει για τα παιδιά με αναπηρία της ΕΛΕΠΑΠ στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Μαζί του εμφανίζεται η Αντριάνα Μπάμπαλη.

Σινεμά:
Επαναπροβάλλεται η “όπερα της Πεντάρας” κλασσική ταινία του Παμπστ από το 1931, η οποία στηρίζεται στο κείμενο του Μπέρτολ Μπρεχτ και τη μουσική του Κουρτ Βάιλ. Πρωταγωνιστές στην ιστορία που εκτυλίσσεται στη βικτωριανή Αγγλία, είναι ένας στυγνός «επιχειρηματίας» με εταιρεία-βιτρίνα που εκμεταλλεύεται τους επαίτες του Λονδίνου αλλά δηλώνει φτωχός, ένας επίορκος αστυνομικός, ένας ληστής που λιγουρεύεται τα μεγάλα «πορτοφόλια», μια διάσημη πόρνη.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b