MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Οι Ελαφροΐσκιωτοι

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί από την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου έως την Τρίτη 3 Ιανουαρίου για 5 μόνο παραστάσεις την χριστουγεννιάτικη ιστορία του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τίτλο «Οι Ελαφροΐσκιωτοι». Την σκηνοθεσία υπογράφει η Μαριτίνα Πάσσαρη.

Monopoli Team

Μια παραμονή Χριστουγέννων ο Αγάλλος, ένας «ελαφροΐσκιωτος» οικογενειάρχης, που ξόδεψε οκτώ χρόνια της νιότης του ανάμεσα σε δύο αρραβωνιαστικιές, ξεκινάει να επιστρέψει στο σπίτι του όπου τον περιμένει η γυναίκα του με τα δυο τους παιδιά. Αργεί. Τι θα συμβεί αυτή τη μαγική, άγια νύχτα όπου ο χρόνος μοιάζει σταματημένος;

Παραμένοντας πιστή στο πνεύμα του συγγραφέα αλλά τολμώντας μια περιπετειώδη μορφή, η παράσταση είναι μια συνάντηση ανάμεσα στον όχι και τόσο μακρινό κόσμο του Παπαδιαμάντη με την ευαισθησία μιας νεανικής θεατρικής ομάδας του σήμερα. Μια ομάδα σπουδαστών στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου η οποία μέσα από ομαδική δουλειά και αυτοσχεδιασμούς, ανακαλύπτει φρέσκιες, μαγικές, αστείες και δραματικές όψεις του διηγήματος.

Σημειώνει η σκηνοθέτης:

«Με τους ηθοποιούς αυτούς είχα δουλέψει έναν ολόκληρο χρόνο στη σχολή αυτοσχεδιαστικά στην αρχή και μετά πάνω σε κείμενα από τον Άμλετ του Σαίξπηρ.
Το καλοκαίρι μετά το τέλος των εξετάσεων εργαστήκαμε με παρόμοιο τρόπο και στους Ελαφροΐσκιωτους. Με ομαδικό πνεύμα και αυτοσχεδιασμούς προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε και να μεταφέρουμε στη σκηνή το ενδιαφέρον της πρόβας. Την ελευθερία, τη συγκέντρωση, τις στιγμές που ξεπερνάμε τις δυνατότητές μας και φανερώνουμε απρόβλεπτες όψεις του κειμένου και του εαυτού μας….»

Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία μόνο 2 φορές τον Ιούλιο του 2011 στο Απεντομωτήριο στην Καβάλα ως παραγγελία –παραγωγή του Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου που ήταν αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Οφείλονται δε πολλές ευχαριστίες τόσο στον διευθυντή του Φεστιβάλ Θοδωρή Γκόνη για τη βοήθεια, τη συμπαράσταση και τη φιλία, όσο και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου που μας βοήθησε στην πρώτη παρουσίαση στην Καβάλα αλλά και στην Αθήνα. Τους σπουδαστές, το προσωπικό και τον διευθυντή Βίκτωρα Αρδίττη.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη,
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη, Αναστασία Τζέλλου
Αφίσα: Ελίζα Γεροντάκη
Φωτογραφίες αφίσας: Σπύρος Σταμούλης
Φωτογραφίες: Λυδία Ελιόγλου
Παραγωγή: Θέατρο του Λόγου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη


Παίζουν: Στέλλα Βογιατζάκη, Χαρά- Μάτα Γιαννάτου, Έλλη Ιγγλίζ, Μιχάλης Κίμωνας, Μάρκος Παπαδοκωσταντάκης, Κατερίνα Παπανδρέου, Αλέξανδρος Φράγκος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b