MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι καλύτερες προτάσεις για το τριήμερο 11-13 Νοεμβρίου

Ενώ οι πολιτικοί σπεύδουν βραδέως για τη νέα κυβέρνηση, δημιουργώντας ανησυχία αλλά και μεγάλες προσδοκίες στην κοινή γνώμη, τα πολιτιστικά δρώμενα τρέχουν ασταμάτητα στην Αθήνα. Και αυτό το τριήμερο υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις για ποιοτική ψυχαγωγία, καθώς τα έργα μεγάλων συνθετών και σημαντικών συγγραφέων ανεβαίνουν στις μουσικές και στις θεατρικές σκηνές. Στο ίδιο κλίμα και το σινεμά με μια αξιόλογη μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος της Σαρλότ Μπροντέ “Τζέιν Έιρ”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
Σταύρος Ξαρχάκος στο Θέατρο Παλλάς με έργα μεγάλων συνθετών και στιχουργών και ποιητών. Τραγουδιστές οι Νατάσσα Μποφίλιου και Γιάννης Χαρούλης. Ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος θα διευθύνει την 12μελή Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, με έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Σταύρου Ξαρχάκου, σε ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Καζαντζάκη κ.ά. 

 
ΘΕΑΤΡΟ:
– Περιμένοντας όχι τον Πρωθυπουργό, αλλά τον Γκοντό! Το έργο σταθμός του 20ου αιώνα, που διαμόρφωσε ένα νέο είδος, το θέατρο του παραλόγου στο θέατρο τέχνης Κάρολος Κουν. Πέντε γυναίκες πρωταγωνιστούν στο Περιμένοντας τον Γκοντό του Σάμιουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη. Παίζουν οι Κάτια Γέρου, Δήμητρα Χατούπη, Μυρτώ Αλικάκη, Λουκία Πιστιόλα, Αριάδνη Καβαλιέρου.

ΣΙΝΕΜΑ:
-Ακόμα μια μεταφορά της «Τζέιν Έιρ», αλλά εξαιρετικά αξιόλογη βγαίνει στην μεγάλη οθόνη. Ο νεαρός σκηνοθέτης Κάρι Φουκουνάγκα δίνει τα διαπιστευτήρια του, ενώ αξιόλογο είναι το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Μάικλ Φασμπέντερ και της Μία Γουασικόφσκα.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
-Στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στους συνθέτες Ιάννη Ξενάκη καιτον ελληνιστή François Bernard Mâche. Τους δύο άνδρες συνέδεε βαθιά εκτίμηση και πολύχρονη φιλία. Τέσσερις διακεκριμένοι σολίστ, η Αγγελική Καθαρίου, η Κατερίνα Τσεντς, ο Δημήτρης Δεσύλλας και ο Δημήτρης Βασιλάκης θα μας παρουσιάσουν τη μουσική των δύο σπουδαίων μουσικών. 

– Τρεις σημαντικοί ethnic μουσικοί στο Half Note. Οι Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Haig Yazdjian και Μάκης Αμπλιανίτης, ενώνουν τα καλλιτεχνικά τους οράματα σε έναν κοινό δρόμο με χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις προσωπικές τους δισκογραφίες, ανοίγματα σε δημοτικές παραδόσεις όπως της Ελλάδας και της Αρμενίας αλλά και πάρα πολλές εκπλήξεις και απρόσμενα περάσματα. 

ΘΕΑΤΡΟ: 
 – Αλμοδοβάρ στο θεατρικό σανίδι, δια χειρός Γιάννη Κακλέα. Οι “Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης” στο θέατρο μικρό Παλλάς εγγυώνται ισχυρές δόσεις γέλιου, ενώ το σεξ απίλ των πρωταγωνιστών και πρωταγωνιστριών θα ικανοποιήσει και τα δύο φύλα. 

Κυριακή 13 Νοεμβρίου: 

ΜΟΥΣΙΚΗ:
-Θέλετε να δείτε τη Βασίλισσα της Αγγλίας να γίνεται Φρέντυ Μέρκιουρυ ή τον Πάπα να μεταμορφώνεται σε Φιντέλ Κάστρο; Τότε μπορείτε να δείτε τον ΕΝΝΙΟ Marchetto ή αλλιώς, τον Έννιο, το..ζωντανό καρτούν στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα. Ο καλλιτέχνης υποδύεται εξήντα διάσημους χαρακτήρες σε μια non stop παράσταση!

 
ΘΕΑΤΡΟ:
– Ένα από τα γνωστότερα έργα του Αυγούστου Στρίμπεργκ ανεβαίνει στο θέατρο Άλμα. Το “Χορός του θανάτου” (σε μετάφραση Ι. Ε. Χρυσάφη) σκηνοθετεί η Ιωάννα Μιχαλακοπούλου με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Κατερίνα Μαραγκού και Νίκο Αλεξίου.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b