MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Ο παππούς έχει πίεση

Το έργο της Δήμητρας Παπαδοπούλου επανέρχεται έπειτα από 15 χρόνια στο θέατρο Ήβη από τις 9 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

Η θεατρική κωμωδία επικαιροποιημένη, δίνει το στίγμα της μετέωρης εποχής αλλά και της αλλοπρόσαλλης νεοελληνικής συμπεριφοράς. Από την πλατεία Συντάγματος, έως τις καθημερινές τριβές και τις μικρές ή μεγάλες επαναστάσεις των μελών μιας κλασικής ελληνικής οικογένειας με σημείο αναφοράς τον “Παππού” στο πρόσωπο του Κώστα Βουτσά.

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας ο παππούς (Κώστας Βουτσάς), οι τρεις ανεκδιήγητες εγγονές του (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου ως Φώφη, Θωμαΐς Ανδρούτσου ως Πόπη, Σοφία Παυλίδου ως Μαρία) , ένας μπάτσος (Κώστας Αποστολάκης) κι ένας πιτσιρικάς από το Σύνταγμα (Πέτρος Λαγούτης) έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ελλάδα του 2012, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η μία εγγονή (Σοφία Παυλίδου) αναζητά απεγνωσμένα σπέρμα από άνθρωπο εμπιστοσύνης για να κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο της καημό, να γίνει μητέρα. Η δεύτερη (Θωμαΐς Ανδρούτσου) ερωτεύεται το συντηρητικό μπάτσο (Κώστας Αποστολάκης) και από το απόλυτο φρικιό μεταμορφώνεται σε γυναίκα για σπίτι με καθωσπρέπει συμπεριφορά. Και η τρίτη (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου) κηρύσσει την επανάστασή της και αλλάζει επιτέλους ζωή, θέτοντας τους δικούς της όρους και κανόνες.

Αφεντικό της οικογένειας; Ο παππούς φυσικά! Κάτι τα 80 του χρόνια, κάτι το αριστερό του παρελθόν, κάτι η άνοια που τον έχει κυριεύσει, ο παππούς μεταλλάσσεται και γίνεται φαν των Pink Floyd έχοντας ως μότο του τη θρυλική φράση “Hey, teacher, leave the kids alone”. Πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του παππού, επενδύει ιδεολογικά ο πιτσιρικάς Χάρης (Πέτρος Λαγούτης) και ιδρύει ένα νέο πολιτικό κίνημα με το όνομα «Ψάξου». Στόχος του κινήματος; Να εκφραστεί επιτέλους πολιτικά η γενιά του Συντάγματος. Πρόεδρος του κινήματος; Ο Παππούς. Αντιπρόεδρος ,ο Χάρης. Επιτελικές θέσεις κατέχουν ασφαλώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Το «Ψάξου» γίνεται η ελπίδα του μέλλοντος για την τρελή οικογένεια του παππού και ίσως και για την Ελλάδα.

Ο παππούς έχει και πάλι πίεση! Εκτός όμως από πίεση, έχει και περισσότερη όρεξη για ζωή από ποτέ. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου ενσωματώνει στο ρόλο του παππού τον σύγχρονο Έλληνα του 2012 και φέρνει στην επιφάνεια την καθημερινότητα του. Γι’ αυτό και η ιστορία του παππού καθρεφτίζει τους θεατές και τους κάνει «συμπρωταγωνιστές».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου

Art Direction: Φρόσω Ράλλη
Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Μουσική Επιμέλεια : Κώστας Ζήκος
Σχεδιασμός & Επιμέλεια Οπτικής Επικοινωνίας : BLENDER
Προβολή & Επικοινωνία : LINK4U
Παραγωγός : Κώστας Σπυρόπουλος
Παραγωγή : SIGMA productions

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου


Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Αποστολάκης, Πέτρος Λαγούτης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b