MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
15
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Είμαι Χάλια

Από τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011, ξεκινά η παράσταση «Είμαι χάλια», του Ντίνου Σπυρόπουλου, σε σκηνοθεσία του ίδιου, στο θέατρο Εξ Αρχής. Πρόκειται για μία σύγχρονη ελληνική κωμωδία, δοσμένη μ’ έναν πρωτότυπο τρόπο με αρκετά interactive στοιχεία.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Μια γυναίκα μόνη σε ένα καινούριο σπίτι αναπολεί τα είκοσι χρόνια γάμου της. Ψάχνει να βρει τι έφταιξε. Αν ο γάμος είναι ένα ταξίδι με μια βαρκούλα, η Ελένη νοιώθει σα να έπεσε μόλις στη θάλασσα. Οι αναμνήσεις της είναι οι μόνες σανίδες σωτηρίας απ’ όπου μπορεί να πιαστεί. Άλλες φορές, όμως, είναι βαρίδια που την τραβάνε στο βυθό. Η αλήθεια ποτέ δεν είναι μία. Ο καθένας μας κουβαλάει τη δική του και η ηρωίδα του έργου ψάχνει να βρει τη δική της. Γιατί αυτά τα είκοσι χρόνια μοιάζουν χαμένα; Οι απαντήσεις είναι πολλές και καμμία. Μέσα από κωμικές καταστάσεις, ο συγγραφέας προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει την ψυχολογική κατάσταση μιας γυναίκας που βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ηλικιακό, αλλά και συναισθηματικό. Είναι χάλια! Όμως, ποιος πραγματικά ευθύνεται γι’ αυτό; Άραγε υπάρχει απάντηση;

Ένας ρόλος πρόκληση για έναν άντρα ηθοποιό, ο οποίος πρέπει να εισχωρήσει στη ψυχοσύνθεση της γυναίκας και να αποκωδικοποιήσει τη γυναικεία συμπεριφορά. Όπως ακριβώς στη ζωή, έτσι και στο θέατρο ο θεατής δεν είναι σίγουρος για το τι είναι αληθινό και τι όχι, τι είναι σωστό και τι λάθος. Με μια έκπληξη στο φινάλε, ανατρέπονται όλα όσα έχουμε δει στη διάρκεια του έργου και ο κάθε θεατής ανακαλύπτει τη δική του αλήθεια μέσα από τις δικές του εμπειρίες. Τελικά το «Είμαι Χάλια» είναι μια έκφραση που άλλοι τη λένε και την εννοούν και άλλοι απλά τη λένε για να την πουν.

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης είναι:
σκηνικά Κοσμάς Πανωρίδης, κοστούμια Κοσμάς Πανωρίδης-Σύλια Δεμίρη, μουσική επιμέλεια Ντίνος Σπυρόπουλος, φωτισμοί Μπάμπης Αρώνης, επιμέλεια μακιγιάζ Γιάννης Αγγελάκης και βοηθός σκηνοθέτη Λευτέρης Βενιέρης. Τη φωτογράφηση της παράστασης έκανε ο Νεκτάριος Κάρολος Παπαζαχαρίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ντίνος Σπυρόπουλος
Σκηνοθεσία: Ντίνος Σπυρόπουλος


Παίζουν: Κώστας Ζέκος και Άγης Δασκαλόπουλος.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b