MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιατί να ξεκινήσεις pilates;

Το pilates είναι αναγνωρισμένο σύστημα γυμναστικής που προτιμάται παγκοσμίως από πολλούς διάσημους όχι μόνο, επειδή φέρει τέτοια αποτελέσματα στο σώμα που για να τα πετύχεις θα χρειαζόταν να κάνεις συνδυασμό πολλών ειδών γυμναστικής.

Monopoli Team

Ποια είναι η φιλοσοφία του;

Βασίζεται στην ενδυνάμωση του λεγόμενου “powerhouse” ή αλλιώς το κέντρο του ανθρώπινου σώματος, που είναι όλοι οι κοιλιακοί, οι ραχιαίοι, οι πυελικοί μύες, οι μηροί, οι οπίσθιοι μηραίοι, οι προσαγωγοί και οι απαγωγοί. Όλα αυτά απαιτούν συγκέντρωση.

Επιπλέον, βασικό ρόλο παίζει η αναπνοή.Η εισπνοή γίνεται από τη μύτη κατά την οποία το διάφραγμα κατεβαίνει για  να πάει ο αέρας μπρος, πλάι και πίσω από τα πλευρά. Η εκπνοή γίνεται από το στόμα όπου το διάφραγμα ανεβαίνει για να αποβάλλει όλο τον αέρα.

 

Πόσα επίπεδα έχει το pilates;

  • Matwork: 32 ασκήσεις εδάφους σε πρηνή, ύπτια, πλαινή θέση.
  • Equipment: Η εκτέλεση των 32 ασκήσεων με όργανα γυμναστικής όπως μπάλα μικρή ή μεγάλη, λάστιχα, βαράκια, μπάρες
  • Reformer: Η χρήση ενός ειδικού κρεβατιού με αντιστάσεις και σχοινιά. Το reformer σε προετοιμάζει για το matwork και αντίστροφα.
  • Candilac pilates: Εξέλιξη του reformer για πολύ προχωρημένους.
  • Τower pilates: Το τελευταίο επίπεδο για όποιον αντέξει.

Μπορούν όλοι να κάνουν pilates;

Φυσικά. Το pilates συνδυάζει γυμναστική και αποκατάσταση. Συμβάλλει στην ορθοσωμία, τον συγχρονισμό των κινήσεων του σώματος, την ισορροπία, τον καλύτερο έλεχγο του σώματος, την χαλάρωση και την ψυχική γαλήνη.Χρησιμοποιείται για την πρόληψη παθήσεων που έχουν να κάνουν με τη σπονδυλική στήλη αλλά και για την βελτίωση της υγείας ατόμων που υποφέρουν για παράδειγμα από λόρδωση, κύφωση, σκολίωση κτλ.  Και κάτι ακόμα, ο ίδιος ο Pilates εφάρμοσε αυτό το σύστημα σε  ανάπηρους πολέμου , πολλοί από τους οποίους δεν ήταν αρτιμελείς.

 

Πως  αισθάνομαι μετά το μάθημα pilates;

Δημιουργεί  το αίσθημα του πρωινού ξυπνήματος.Το μυαλό αδειάζει από έγνοιες,και το  σώμα είναι δυνατό. Επίσης, με το pilates μαθαίνει κανείς  να επικοινωνεί με το σώμα του που πολλές φορές παραμελείται.

 

Λίγα λόγια για την ιστορία του pilates

Ο Joseph Hubertus Pilates (1880-1967) ήταν ένα φιλάσθενο παιδί το οποίο υπέφερε από άσθμα, ραχίτιδα και φυματίωση. Η  μητέρα του, γερμανικής καταγωγής, ήταν φυσικοθεραπεύτητρια ή νοσοκόμα, ενώ ο πατέρας του, ελληνικής καταγωγής, βραβευμένος γυμναστής. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη γυμναστική όπως το κολύμπι, τη yoga και άλλους Δυτικούς και Ανατολικούς τρόπους εκγύμνασης, αλλά και το χορό. Έχοντας περάσει σχεδόν από κάθε είδους γυμναστικής, δημιούργησε το σύστημα «contrology». Ως νοσοκόμος στα στρατόπεδα συγκένρωσης και αργότερα ως αιχμάλωτος πολέμου πειραματίστηκε πάνω σε άτομα που ήταν τραυματισμένα και ακρωτηριασμένα. Το αποτέλεσμα ήταν οι άνθρωποι αυτοί να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, να μην προσβάλλονται από θανατηφόρες ασθένειες της εποχής και να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση.

 

Γιατί το λέμε pilates και όχι contrology;

Ο Pilates κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο άφησε την Γερμανία για την Αμερική. Εκεί συνεργάστηκε με εξέχουσες προσωπικότητες, κυρίως αθλητές και χορευτές. Άνοιξε το δικό του στούντιο, το οποίο είχε μεγάλη προσέλευση. Ωστόσο, μετά το θάνατό του πολλοί προσπάθησαν να τον αντιγράψουν εφαρμόζοντας και δικές τους τεχνικές. Ετσι, είναι πολλοί λίγοι αυτοί που ακολουθούν τη γνήσια μέθοδο pilates.

 

Τι πρέπει να προσέξω στα γυμναστήρια;

Πολλές φορές γίνεται συνδυασμός του pilates με τη yoga ή το aerobic ή ασκήσεις από το χορό. Αν λοιπόν δεν είσαι σίγουρος/η για το τί ακριβώς κάνεις, απλά ρώτα κάποιον γυμναστή που μπορεί να σε διαφωτίσει.

Το pilates είναι μόδα που διαρκεί. Βάλτο στο πρόγραμμά σου και χαμένος/η δεν θα βγεις.

Περισσότερα από Fitness
VIMA_WEB3b