MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σεμινάριο θεάτρου από τον Richard Nieoczym

Ο Richard Nieoczym, ιδρυτής και καλλιτεχνικός συν- διευθυντής του θεατρικού οργανισμού LeThal (Τορόντο) και η ομάδα θεατρικής έρευνας Μad Dam Theatre Ensemble παραδίδουν σεμινάριο θεάτρου με τίτλο “Soundings (Αντηχήσεις)”, από 18-23 Οκτωβρίου στο «Στούντιο Λάθος Κίνηση» στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Monopoli Team

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, φοιτητές δραματικών σχολών και στον καθένα που θέλει να συνδέει την τέχνη του και τη ζωή του με την οργανική δύναμη της ανάσας, του σώματος και της φωνής.

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δομήσει ο ηθοποιός ένα μονόλογο που θα αναδεικνύει τις προσωπικές του δεξιότητες (σώμα, φωνή, φαντασία) και το ψυχικό βάθος του ρόλου, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ενώπιον σκηνοθετών, παραγωγών και καθηγητών δραματικών σχολών με αυτοπεποίθηση και χωρίς προσωπικούς συμβιβασμούς.

Η δουλειά πραγματοποιείται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, ενώ επικεντρώνεται στο σώμα, τη φωνή και το κείμενο/εικόνα. Σε αυτή τη διαδικασία καλούμαστε να ξεπεράσουμε τα προσωπικά μας όρια: να επεκτείνουμε τη σωματική, φωνητική και ψυχική μας δύναμη ώστε να αγγίξουμε αυτό που ο J. Grotowski (δάσκαλος και συνεργάτης του Nieoczym) ονόμαζε Πλήρη Δράση (total act), αποκτώντας σκηνική παρουσία με ένταση και καθαρότητα.

Την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου (Τρίτη, 18/10) η Mad Dam Theatre Ensemble θα εισάγει τους συμμετέχοντες στη μέθοδο της δουλειάς και τις βασικές έννοιες με τις οποίες θα δουλέψουν με τον σκηνοθέτη Richard Nieoczym κατά τις υπόλοιπες πέντε ημέρες.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να γνωρίζουν έναν μονόλογο από το κλασικό ή σύγχρονο ρεπερτόριο, βασισμένο σε ένα οποιοδήποτε θέμα Αγάπης, Προδοσίας ή Eκδίκησης από τον Αισχύλο ως τον Σαίξπηρ και τον Μπρεχτ.

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: Τρίτη 18 έως Κυριακή 23/10

Ώρες: Τρίτη 17.00 – 22.00 & τις υπόλοιπες καθημερινές 18.00 – 22.00, Σαββατοκύριακο 11.00 – 18.00

Κόστος συμμετοχής: 190 €, (170 € για φοιτητές)

«Στούντιο Λάθος Κίνηση»: Ελευθερίας 25 (Πλατεία Κουμουνδούρου)

 

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής έως 16 Οκτωβρίου στο τηλ: 6943249216


Αντίστοιχο σεμινάριο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη (5- 9/10) και στο Βόλο (14- 16/10).

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b