MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φωτογραφικό masterclass του σουηδού JH Engström

Τον διεθνούς φήμης σουηδό φωτογράφο JH Engström παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η φωτογραφική ομάδα ART/IF/ACT, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεών της και με την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη και του Σουηδικού Ινστιτούτου.

Monopoli Team

Από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου 2011, ο JH Engström θα πραγματοποιήσει 5ήμερο φωτογραφικό masterclass στον χώρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς.

Το Masterclass “Haunts” απευθύνεται σε φωτογράφους και γενικότερα σε καλλιτέχνες εξοικειωμένους με το φωτογραφικό μέσο και θα περιλαμβάνει καθημερινή πρακτική φωτογραφικών λήψεων, με παράλληλη κριτική, επιλογή και καθοδήγηση από τον JH Engström.

Ημερομηνία διεξαγωγής Masterclass: Κυριακή 30 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Τόπος διεξαγωγής: Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα)

Οργάνωση παραγωγής: ART/IF/ACT

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.art-if-act.com / κατηγορία: PROJECT

 

Βιογραφικό JH Engström

Ο JH Engström θεωρείται σήμερα ως ένας από τους πλέον σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονης διεθνούς φωτογραφικής σκηνής. H ιδιαιτερότητα της φωτογραφικής του προσέγγισης εκφράζεται κυρίως μέσα από την συνεχή αναδιαπραγμάτευση του παροντικού χρόνου, αντιπαραθέτοντας την αμεσότητα του βιώματος με τη διαμεσολάβηση της μνήμης. Χρησιμοποιεί διαφορετικές φωτογραφικές τεχνικές και στυλ, από έγχρωμα πορτρέτα με χρήση φλας μέχρι ασπρόμαυρες εικόνες τοπίων με υψηλό κοντράστ, βασικό χαρακτηριστικό της οπτικής του ταυτότητας.

Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το Author Book Award για το βιβλίο του “From Back Home” στο το διεθνές φωτογραφικό φεστιβάλ “Les Recontres d´Arles Photographie” το 2009 και το Swedish Photo Book Prize για το “Shelter” το 1998.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b